08. 07. 2018 - 08:25
Miočić se nakon neočekivanog poraza obratio fanovima i pokazao...
907
Shares
Miočić se nakon neočekivanog poraza obratio fanovima i pokazao kako izgleda nakon nokauta

UFC 226

Miočić se nakon neočekivanog poraza obratio fanovima i pokazao kako izgleda nakon nokauta

Sport.ba
08. 07. 2018 - 08:25
0
Shares

Stipe Miočić razočaravajuće je izgubio titulu UFC prvaka na možda i najjačem, barem na papiru, eventu u 2018. godini. Daniel Cormier brutalno je nokautirao borca iz Hrvatske na samom kraju prve runde, a s tom je pobjedom postao dvostruki UFC prvak, u dvije različite divizije (polušteka i teška).

Mora se priznati da je Stipe ušao pomalo podcjenjivački u meč i na kraju je to platio porazom. To je platio nokautom već u prvoj rundi, te je tako najuspješniji UFC-ov teškaš u historiji izgubio pojas u teškoj kategoriji.

Podsjećamo, Miočić je ušao u historiju u januaru kada je protiv Francisa Ngannoua treći put odbranio pojas. To ranije nije uspjelo niti jednom UFC-ovom teškašu. U nedostatku kvalitetnih rivala u teškoj, UFC se okrenuo nižoj kategoriji i spojio ga s njegovim prijateljem Cormierom u meču prvaka. Stipe je bio veliki favorit, ali nije uspio nastaviti niz od šest pobjeda.

Miočić se nedugo nakon poraza, prvog nakon 2014. godine, javio putem društvenih mreža i objavio svojim fanovima da je u redu.

"Jednostavno nije bila moja večer. Ipak, dobro se osjećam. Hvala svim mojim navijačima na podršci. Volim vas! Vidimo se u Clevelandu", napisao je Miočić i objavio fotografiju oštećenog lica, ali s osmijehom na licu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti