08. 07. 2018 - 08:07
NEVJERICA U LAS VEGASU: Cormier već u 1. rundi poslao u duboke...
907
Shares
NEVJERICA U LAS VEGASU: Cormier već u 1. rundi poslao u duboke snove Stipu Miočića!

UFC 226

NEVJERICA U LAS VEGASU: Cormier već u 1. rundi poslao u duboke snove Stipu Miočića!

Sport.ba
08. 07. 2018 - 08:07
0
Shares

Daniel Cormier nokautirao je Stipu Miočića i postao prvi čovjek u historiji UFC-a s pojasom u poluteškoj i teškoj kategoriji istovremeno. Stipe je ušao pomalo podcjenjivački u meč i na kraju je platio porazom. To je platio nokautom već u prvoj rundi, te je tako najuspješniji UFC-ov teškaš u historiji izgubio pojas u teškoj kategoriji.

Podsjećamo, Miočić je ušao u historiju u januaru kada je protiv Francisa Ngannoua treći put odbranio pojas. To ranije nije uspjelo niti jednom UFC-ovom teškašu. U nedostatku kvalitetnih rivala u teškoj, UFC se okrenuo nižoj kategoriji i spojio ga s njegovim prijateljem Cormierom u meču prvaka. Stipe je bio veliki favorit, ali nije uspio nastaviti niz od šest pobjeda.

Bio je to zaista nevjerovatan rasplet UFC-a 226 u Las Vegasu! Stipe je naletio na sjajan kratki desni kroše i pao kao pokošen. Cormier je ujedno postao tek drugi borac nakon Conora McGregora s dva pojasa istovremeno u UFC-u.

Šok i nevjerica prolomili su se T-Mobile Arenom u Las Vegasu, a publika nije mogla vjerovati šta se događa. Nekoliko trenutaka ranije jasno je skandiranjem dala do znanja na čijoj je strani kada se u jedan glas orilo "Stipe, Stipe". Ipak, već idući, Cormier je podigao ruke, a Stipe je otišao u carstvo snova nakon izuzetno teškog nokauta.

cormier

Na otvaranju prve runde Stipe se postavio kao favorit i pritisnuo Cormiera. Pogodio ga je u glavu desnicom, Cormier se izmicao, ali Miočić ga nekako uspijeva srušiti. Potom ga je Stipe uhvatio s leđa i zadao nekoliko udaraca u glavu. Još ga je dvaput pogodio u glavu pa koljenom u tijelo.

Cormier je ubrzo uzvratio, ali Miočić ga je opet udario koljenom i izbjegao njegov nalet. Uskoro je Cormier samo jednim udarcem u lice dobro poljuljao Miočića. Borba je nakratko bila zaustavljena jer je Stipe dobio prstom u oko. U nastavku su krenuli u razmjenu udaraca, a Cormier je laktom odlično pogodio Stipu u bradu i završio ga dok je padao s još nekoliko udaraca prije nego što je sudija zaustavio borbu. I to je bio kraj...

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti