05. 07. 2018 - 17:24
ZVANIČNO: Napoli preoteo fantastičnog veznjaka Realu i Barceloni!
907
Shares
ZVANIČNO: Napoli preoteo fantastičnog veznjaka Realu i Barceloni!

JORGINHO SADA MOŽE IĆI

ZVANIČNO: Napoli preoteo fantastičnog veznjaka Realu i Barceloni!

Sport.ba
05. 07. 2018 - 17:24
0
Shares

U Napulju više ne brinu, Jorginho može ići! Napoli je doveo zamjenu za talijanskog reprezentativca, i to u liku veznjaka kog su ovog ljeta željeli veliki Real i Barcelona! 

Fantastičnu sezonu iza sebe ima Fabian Ruiz, 22-godišnjak koji je cijenu svoju dosadašnju karijeru proveo u redovima Betisa, ukoliko izuzmemo drugi dio sezone 2016/17, kada je 6 mjeseci proveo na pozajmici u Elcheu. Prošle sezone je prosto eksplodirao, bio ponajbolji igrač ekipe iz Andaluzije, a sada se odlučio za korak dalje.

Iako su ga željeli Barcelona i Real Madrid, Ruiz je odlučio kako je ipak bolje ići korak po korak, naučen iskustvima drugih mladih fudbalera koji su neafirmisani otišli u redove španskih velikana pa ubrzo nestali sa scene. Fabian Ruiz očigledno nije takav, razmišljao je rezonski i, čini se, donio ispravnu odluku. Danas je ekipa iz Napulja i zvanično predstavila svoje najveće pojačanje ove sezone, čime je završila brojne spekulacije oko transfera ovog fudbalera.

Visina transfera iznosi 30.000.000 eura, koliko je iznosila otkupna klauzula u ugovoru sa Betisom. Čelnici Betisa ga nisu htjeli prodati, ali su se morali pomiriti sa stavkom iz ugovora. Mogu, ipak, Andalužani biti zadovoljni, s obzirom da je prije samo 6 mjeseci ta klauzula iznosila 15.000.000 eura. Zimus je, naime, Ruiz ispao pravi šmeker kada je potpisao novi ugovor sa ekipom u kojoj je ponikao. Sve stavke ugovora ostale su iste, sem otkupne klauzule koja je uduplana. Tako je direktno uticao na pozitivniji finansijski bilans španskog prvoligaša.

S druge strane, čini se da će Ruiz raskrčiti Jorginhov put ka Manchesteru, s obzirom da ga Guardiola već izvjesno vrijeme pokušava dovesti u plavi dio grada. Taj transfer trebao bi biti 'težak' 55.000.000 eura. U svakom slučaju, odličan posao uprave Napolija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti