26. 06. 2018 - 09:17
"Ne postoji dovoljno visoka kazna za Mladena Krstajića!"
907
Shares

MARKUS MERK:

"Ne postoji dovoljno visoka kazna za Mladena Krstajića!"

Sport.ba
26. 06. 2018 - 09:17
0
Shares

Bivši njemački sudija Markus Merk u kolumni za njemački Sky Sports napisao je: "Nadam se da će srbijanski selektor Mladen Krstajić biti oštro kažnjen za komentar da se nada kako će Felixu Brychu suditi u Haagu! Ne postoji dovoljno visoka kazna za takvu izjavu, koja gotovo izjednačava nogometnog suca s ratnim zločincima."

Tenzije nakon poraza Srbije od Švicarske i dalje se ne smiruju. Srbijanska javnost ogorčena je na mnogoštota, a Fudbalski savez Srbije uputio je i zvaničnu žalbu FIFA-i. Poraz je itekako zabolio i selektora Orlova Mladena Krstajića, koji je rođen u Bosni i Hercegovini. Čak je nekoliko puta isticao da je iz Zenice, ali sada ipak nije mogao prežaliti neočekivan poraz koji će vjerovatno Srbiju koštati plasmana u osminu finala Mundijala.

Sarajlija Vladimir Dado Petković potpuno je nadmudrio taktički, a Krstajić se ne miri s porazom. Jedan od najvećih krivaca za neuspjeh naših susjeda je upravo on, a sad valjda sa ciljem da se malo opravda počeo je vješto uvlačiti politiku u sport.

petkovic

Tako je na društvenim mrežama poručio da je "primenjena selektivna pravda". Naime, aludirao je na neprimjenu VAR tehnologije kod sporne situacije kada je u protivničkom šesnaestercu pao Aleksandar Mitrović. I tu ne bi bilo ništa loše da u sve to nije počeo uvlačiti Hag, optuživši sve da su protiv Srbijanaca.

"Na žalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu. Nekad prokleti Hag, danas Var", napisao je Krstajić. Čak se ni tu nije zaustavio, pa je poslije nastavio: "Brych mi tokom drugog poluvremena nije ništa rekao, bio je diplomata. Da mogu nešto uraditi, poslao bih ga u Hag, da mu tamo sude kao što je on nama. Trojica igrača su dobila kartone u prvom poluvremenu, i to oni koji su bili zaduženi za agresivniju igru. To nije slučajno", rekao je Krstajić.

FIFA je jučer izrekla sankcije nakon incidenata tokom duela između Švicarske i Srbije u Rusiji. Podsjećamo, selekcija našeg Dade Petkovića slavila je s 2:1, a nakon meča pojavile su se informacije da bi Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka mogli dobiti i po dvije utakmice suspenzije jer su golove proslavljali pokazujući rukama dvoglavog albanskog orla.

sport-preview-xhaka-shaqiri1

Međutim, do toga neće doći, pa je pomenuti dvojac prošao samo s kaznom od 10.000 švicarskih franaka. Osim fudbalera porijeklom s Kosova, kažnjen je i Stephan Lichetsteiner s 5.000. To znači da će Petković moći računati na pomenuti trojac već u srijedu uvečer tokom utakmice posljednjeg kola Grupe E protiv Kostarike. Pobjedom bi Švicarci sigurno bili u osmini finala, možda čak i kao pobjednici grupe.

krstajic

Svjetska kuća fudbala kaznila je i predsjednika FSS-a Slavišu Kokezu i selektora Mladena Krstajića s po 5.000 franaka i opomenula ih da će u slučaju sličnih prekršaja snositi mnogo teže posljedice. Također, Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa 54.000 franaka zbog poruka diskriminacije navijača i bacanja predmeta na teren tokom meča protiv Švicarske, koji je odigran u petak u Kalinjingradu. Podsjećamo, srbijanski mediji su išli čak dotle da bi FIFA mogla suspendovati Švicarsku, o čemu naravno nije bilo ni riječi na sastanku...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti