25. 06. 2018 - 19:44
FIFA IZREKLA SANKCIJE: Švicarci kažnjeni, ali Srbija će tek...
907
Shares
FIFA IZREKLA SANKCIJE: Švicarci kažnjeni, ali Srbija će tek sada biti bijesna!

SAMO NOVČANE KAŽNE

FIFA IZREKLA SANKCIJE: Švicarci kažnjeni, ali Srbija će tek sada biti bijesna!

Sport.ba
25. 06. 2018 - 19:44
0
Shares

FIFA je izrekla sankcije nakon incidenata tokom duela između Švicarske i Srbije u Rusiji. Podsjećamo, selekcija našeg Dade Petkovića slavila je s 2:1, a nakon meča pojavile su se informacije da bi Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka mogli dobiti i po dvije utakmice suspenzije jer su golove proslavljali pokazujući rukama dvoglavog albanskog orla.

Međutim, do toga neće doći, pa je pomenuti dvojac prošao samo s kaznom od 10.000 švicarskih franaka. Osim fudbalera porijeklom s Kosova, kažnjen je i Stephan Lichetsteiner s 5.000. 

To znači da će Petković moći računati na pomenuti trojac već u srijedu uvečer tokom utakmice posljednjeg kola Grupe E protiv Kostarike. Pobjedom bi Švicarci sigurno bili u osmini finala, možda čak i kao pobjednici grupe.

petkovic

Svjetska kuća fudbala  kaznila je i predsjednika FSS-a Slavišu Kokezu i selektora Mladena Krstajića s po 5.000 franaka i opomenula ih da će u slučaju sličnih prekršaja snositi mnogo teže posljedice. 

krstajic

Također, Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa 54.000 franaka zbog poruka diskriminacije navijača i bacanja predmeta na teren tokom meča protiv Švicarske, koji je odigran u petak u Kalinjingradu. Podsjećamo, srbijanski mediji su išli čak dotle da bi FIFA mogla suspendovati Švicarsku, o čemu naravno nije bilo ni riječi na sastanku...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti