24. 06. 2018 - 19:23
ŠPANCI OBJAVILI EKSKLUZIVU: Na pomolu velika razmjena Barce i...
907
Shares
ŠPANCI OBJAVILI EKSKLUZIVU: Na pomolu velika razmjena Barce i Uniteda, Englezi ponudili ponajboljeg igrača!

DON BALON

ŠPANCI OBJAVILI EKSKLUZIVU: Na pomolu velika razmjena Barce i Uniteda, Englezi ponudili ponajboljeg igrača!

Sport.ba
24. 06. 2018 - 19:23
0
Shares

Već neko vrijeme se nagađa o tome da bi Paul Pogba trebao napustiti "Old Trafford". Ako je vjerovati španskom Don Balonu, na pomolu je luda zamjena između Barcelone i Uniteda!

Naime, u njoj bi hrvatski nogometaš Ivan Rakitić trebao postati član Crvenih vragova, dok bi se u suprotnom u smjeru trebao zaputiti niko drugi do Paul Pogba. Veznajk vatrenih navodno je velika želja portugalskog stručnjaka Jose Mourinha. 

Rakitić igra odlično na Mundijalu u Rusiji, protiv Argentine je bio ponajbolji pojedinac, a postigao je i pogodak. Evropski mediji već neko vrijeme tvrde da će Pogba zaista napustiti United i to zbog nesporazuma s portugalskim menadžerom. Čini se da je taj trenutak veoma blizu.

Ne sviđa mu se Mourinhov pristup, pritisak, mjesto u timu, ima dosta problema, nije se snašao ove dvije godine i kako pišu engleski mediji tražio je već od Raiole da ga vrati u Italiju. Međutim, do toga skoro pa sigurno neće doći.

paul-pogba-manchester-united-px7qldph44dc1pnsrb0n06sje

U nekoliko navrata ove sezone odnos između Mourinha i najskupljeg nogometaša Uniteda je varirao, ali od osrednjeg do lošeg (idealan nikad i nije bio), pa se u nekoliko navrata znalo dogoditi da Pogba ne bude u početnom sastavu. Bila je to klasična Mourinhova terapija kojom je pokušavao razbuditi igrača koji u protekle dvije sezone nije uspio ni izbliza opravdati astronomskih 105 miliona eura odštete koliko je United iskrcao Juventusu.

Situacija je kulminirala nakon Unitedova poraza od Newcastlea kada je Mourinho izravno okrivio Pogbu za pobjednički pogodak domaćeg sastava, a Francuz odmah uzvratio kako ne igra na poziciji na kojoj želi (lijevi vezni), usput optuživši portugalskog menadžera da ne igra dovoljno ofanzivno. Sve to vodilo je prema neizbježnom rastanku koji će se, pišu brojni engleski i francuski mediji, dogoditi u nadolazećem prijelaznom roku.

paul-pogba-manchester-united-premier-league-4174646

Stvar je već otišla toliko daleko da je United ponudio Pogbu Real Madridu, Barceloni i Chelseaju, smatrajući kako je to u interesu kluba. Pogbina želja je Barcelona, ali pitanje je jesu li Katalonci spremni iskrcati odštetu koju će velikan s "Old Trafforda" tražiti. Svjesni su da će, nakon igračeve dvije neuvjerljive sezone, teško dobiti 105 miliona eura kao što je to Juve iskamčio od njih, ali neće taj iznos biti ni drastično manji (Pogbina tržišna vrijednost u ovom trenutku je 90 miliona eura). Uz sve to, Mourinho je već doveo Freda, pa se Paul smatra viškom na "Teatru snova". I zaista tu ima smisla pričati o razmjeni Rakitić - Pogba.

juventus-2017-2018-681x454

Naime, Barcelona na poziciji centralnih veznjaka ima Philippea Coutinha, Ivana Rakitića, Paulinha, Andrea Gomesa i Denisa Suareza pa se njen ulazak u ovu utrku može očekivati jedino ako prethodno prodaju nekog od navedenih. Ili ukoliko Hrvata pošalju na "Old Trafford". A Gomes, u nekim nagovjestajima i Suarez, su već na izlaznim vratima "Nou Campa". Odgovori klubova kojima je ponuđen Pogba tek će uslijediti, ali očito je da Katalonci nisu ravnodušni.

Ivan Rakitić osvojio je dvostruku krunu s Barcelonom, ali bi na kraju sezone mogao napustiti "Nou Campa". 30-godišnji veznjak jedan je od tržišno najatraktivnijih igrača svijeta. Ugovorom je s Kataloncima vezan do 2021. godine, ali to ne smeta brojnim velikanima da se interesuju.

Manchesterski rivali su bili itekako zapeli za njegovo dovođenje, a prema saznanjima Don Balona - Rakitić je navodno siagračima otkrio da ima Juventusovu ponudu. Naime, španski tabloid tvrdi kako Stara dama prolazi kroz temeljitu rekonstrukciju ekipe koja godinama već hara Serijom A, te da je započeo s licitacijom za ponajbolje veznjake Starog kontinenta među koje se, prema mišljenju analitičara, svrstava i svakako Ivan Rakitić. Međutim, poziv Jose Mourinha bi mogao prevagnuti u svemu...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti