24. 06. 2018 - 20:55
Najomraženiji čovjek u Srbiji sada pravi transfer karijere:...
907
Shares
Najomraženiji čovjek u Srbiji sada pravi transfer karijere: Pogodak Orlovima trasirao mu nebeske visine

ENGLEZI TVRDE DA GA ŽELI VELIKAN

Najomraženiji čovjek u Srbiji sada pravi transfer karijere: Pogodak Orlovima trasirao mu nebeske visine

24. 06. 2018 - 20:55
0
Shares

Xherdan Shaqiri do sada je pokazao odlične predstave na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Protiv Brazila je zadavao mnogo problema defanzivcima ove reprezentacije, a protiv Srbije je postigao pogodak u 90. minuti kojim je potopio Srbiju i tako postao neprijatelj broj jedan u susjedstvu.

Švicarski junak mogao bi ostvariti transfer karijere nakon završetka Svjetskog prvenstva. Sigurno je da će sjajni ofanzivac napustiti Stoke City s kojim je ispao iz Premiershipa, a čini se da bi ipak mogao ostati u elitnom rangu engleskog fudbala.

Upravo u Rusiji na sebe je skrenuo pažnju brojnih eminentnih evropskih klubova i ako je vjerovati glasinama iz Engleske, uspio je u svojoj namjeri. Tamošnji mediji tvrde da je za njegove usluge zainteresovan finalista Lige prvaka, ekipa Liverpoola.

shaqiri

Redsi i Jurgen Klopp navodno žele bivšeg ofanzivca Intera vidjeti u svojim redovima. U prošlosti je Liverpool u nekoliko bavrata pokušao dovesti Shaqirija ali bezuspješno a sada je transfer vrlo moguće jer je klubu iz grada Beatlesa propao transfer izvrsnog francuskog fudbalera Nabila Fekira iz Lyona. 

Inače, vezista švicarske reprezentacije nije želio da se osvrne na proslavu svog pogotka u pobjedi protiv Srbije (2:1). Sjajni ofanzivac poreklom iz Gnjilana je donio trijumf Sajdžijama u finišu meča drugog kola grupe E Mundijala u Rusiji, a proslavio ga je gestikulacijom orla, simbola s albanske zastave.

xherdan-shaqiri-switzerland-2018-world-cup-1omodnelosvov13d27mpag8d0q

"Ne želim da pričam o tome. Vidjeli ste moju proslavu, bila je puna emocija. Pobjeda ide Švicarskoj. To je sve što bih rekao o tome", poručio je ljevonogi fudbaler, prije nego što se osvrnuo na sam meč: "Odigrali smo dobro. Gubili smo, a zatim okrenuli utakmicu protiv kvalitetne ekipe. Mislim da prije nekoliko godina ne bismo bili u stanju da uradimo nešto slično".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti