23. 06. 2018 - 09:38
Petković: Ne treba miješati politiku i sport, a mi smo...
907
Shares
Petković: Ne treba miješati politiku i sport, a mi smo izgradili pobjednički mentalitet!

NAKON POBJEDE NAD SRBIJOM

Petković: Ne treba miješati politiku i sport, a mi smo izgradili pobjednički mentalitet!

23. 06. 2018 - 09:38
0
Shares

Selektor fudbalske reprezentacije Švicarske Vladimir Petković rekao je da je njegova selekcija izgradila pobjednički mentalitet nakon što su savladali Srbiju poslije preokreta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Ono što je važno je da smo izgradili pobjednički mentalitet. Čak i kada gubimo pokušavamo ostati pozitivni i pobjeđivati u svakoj utakmici. To smo pokazali u prethodnim mečevima, a čak i protiv Brazila. Mi uvijek pronađemo najbolji način da reagujemo i to je pozitivna karakteristika našeg tima", rekao je bivši igrač FK Sarajevo nakon utakmice.

Švicarska je u Kalinjingradu pobijedila Srbiju s 2:1, u utakmici drugog kola Grupe E na Svjetskom prvenstvu. Srbija je povela u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića, a izjednačio je Granit Xhaka u 52. minutu. Pobjedonosni gol postigao je Xherdan Shairi u 90. minuti i tako donio svojoj selekciji tri zlata vrijedna boda. 

"Utakmica je bila zanimljiva. Bio sam euforičan poslije našeg gola, postigli smo ga na sjajan način. Bilo je negativnih i pozitivnih stvari. Čak i kada smo gubili u prvom poluvremenu, održali smo visok nivo", dodao je Dado Petković. 

Ipak, selektor Švicarske nije bio zadovoljan proslavama golova dvojice svojih ponajboljih igrača: "Treba ostaviti politiku sa strane i ne treba je miješati u sport. Potrebno je da pokažemo poštovanje jedni prema drugima". 

Otkrio je i da je na poluvremenu rekao svojim igračima da neće biti zadovoljan remijem. 

"Morali smo imati pozitivan pristup. To smo i uradili, reakcija ekipe je bila moguća i sproveli su je u drugom poluvremenu. Rekao sam im da neću biti zadovoljan remijem i da moramo raditi na strategiji", zaključio je bh. stručnjak koji je rođen u Sarajevu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti