22. 06. 2018 - 22:07
KALKULACIJE Šta sada treba Srbiji za prolaz dalje?
907
Shares
KALKULACIJE Šta sada treba Srbiji za prolaz dalje?

MALE SU ŠANSE

KALKULACIJE Šta sada treba Srbiji za prolaz dalje?

Sport.ba
22. 06. 2018 - 22:07
0
Shares

Večerašnjim porazom od selekcije Švicarske "Orlovi" su sebi uveliko umanjili šanse za prolaz dalje. Bez obzira što su dobili prvi meč, drugi rezultati im nikako nisu išli u korist. Ono najgore što je moglo da im se desi jeste da izgube od Švicarske, a da pritom da ista Švicarska odigra neriješeno sa Brazilom. Upravo to se desilo, pobjeda protiv Kostarike u prvom kolu neće imati veliki značaj ukoliko u zadnjem kolu ne dobiju Brazil.

Brazilci su prvi u grupi sa četiri boda, koliko imaju i Švicarci, ali Selecao ima bolju gol razliku (3:1, a Švicarska 3:2). Treća je Srbija sa tri boda i gol razlikom 2:2. Kostarika je zadnja bez bodova i oni nemaju nikakve šanse.

Srbiji treba pobjeda protiv Brazila, ili u najboljem mogućem slučaju remi, ali tada im je potrebna pobjeda Kostarike nad Švicarskom sa dva gola razlike. Pitanje je koliko je ova druga opcija realna, pa će zato sigurno više razmišljati o ovoj prvoj. Daleko od tog da je Brazil nepobjediv. Vidjelo se u prvoj utakmici da su itekako ranjivi, ali bit će teško obzirom da su i oni svjesni da bi ih poraz izbacio sa prvenstva.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti