21. 06. 2018 - 17:18
Nihad Mujakić produžio ugovor sa Sarajevom
907
Shares
Nihad Mujakić produžio ugovor sa Sarajevom

PRODUŽIO SARADNJU

Nihad Mujakić produžio ugovor sa Sarajevom

Sport.ba
21. 06. 2018 - 17:18
0
Shares

Mladi stoper Fudbalskog kluba Sarajevo Nihad Mujakić produžio je saradnju do 2023. godine. 20-godišnjak je u prošloj sezoni imao priliku da zaigra pod palicom Husrefa Musemića i nije mu trebalo dugo vremena da se ustali u prvom timu. Odigrao je 18 utakmica, a čak 15 puta bio je starter.

"Presretni smo da smo produžili ugovor sa našim najvećim daguljem. To je igrač za kojeg već sada imamo ponude inostranih klubova ali zajedno smo odlučili da je za njega najbolje da još jedan period ostane u Sarajevu i potpuno sazrije za odlazak u jače lige. Misim da je to najveće pojačanje u ovom prelaznom roku za FK Sarajevo, želimo da nastavi onako kako je počeo, da konstantno napreduje i smatram da je to igrač koji ima sve predispozicije da vrlo brzo dođe i do naše A reprezentacije a samim tim vjerujem da će klub za njega imati još bolje ponude nego sada", rekao je Emir Hadžić, sportski direktor kluba sa Koševa.

Nihad Mujakić je do prvog tima stigao iz Akademije ovog kluba, a svojim igrama zaslužio je i poziv selektora u-21 reprezentacije Vinka Marinkovića. 

"Ogromna je čast za mene potpisati novi ugovor sa FK Sarajevo. Dugo godina sam u klubu i mogu reći da živim svoj san, igram za klub koji volim najviše na svijetu. Nadam se da ću opravdati povjerenje rukovodstva kluba i navijača i da ćemo svi zajedno imati uspješnu sezonu", rekao je Mujakić.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti