19. 06. 2018 - 20:02
Na sjedini NS/FS BiH odlučeno: Borac će ići na dnevni red...
907
Shares
Na sjedini NS/FS BiH odlučeno: Borac će ići na dnevni red UEFA-inom odjelu za licenciranje!

SA DANAŠNJE SJEDNICE

Na sjedini NS/FS BiH odlučeno: Borac će ići na dnevni red UEFA-inom odjelu za licenciranje!

Sport.ba
19. 06. 2018 - 20:02
0
Shares

Danas je održana 25.redovna sjednica NS/FS saveza BiH, na kojoj je bilo prisutno 13 članova. Na sjednici su usvojene odluke i zaključci, kako slijedi:

1. Zapisnik sa 24. sjednice IO NS/FS BiH održane dana 28.05.2018. godine u Zenici, sa informacijom o realizaciji zaključaka.

2. Reprezentativne aktivnosti a) Izvještaj selektora „A“ selekcije Roberta Prosinečkog sa prijateljskih utakmica BiH – Crna Gora i Južna Koreja – BiH; b) Izvještaj selektora „U-21“ selekcije Vinka Marinovića sa prijateljske utakmice Albanija –BiH; c) Odluka o imenovanju stručnih štabova „U-19“ selekcije u sastavu: Slaven Musa –selektor, Vedin Musić – trener asistent, Zoran Dragišić – trener asistent i Goran Brašnić – trener vratara. Za futsal selekciju imenuje se stručni štab u sastavu: Ivo Krezo – selektor, Ivan Stanković – trener asistent, Nijaz Mulahmetović – trener asistent i Goran Melher – trener vratara

3. Domaća takmičenja:

a) Izvještaji o radu Komiteta za takmičenje i Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH za sezonu 2017/2018, a lista službenih lica za sezonu 2018/2019 će biti razmatrana na narednoj sjednici izvršnog organa NS/FS BiH;

b) Odluka o trokružnom bod sistemu takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019; c

) Propozicije takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019;

d) Odluka o kalendaru takmičenja BHT Premijer lige BiH za takmičarsku sezonu 2018/2019;

e) Odluka o naknadama za treniranje igrača;

f) Odluka o iznosima kazni za žute i crvene kartone takmičenja NS/FS BiH;

g) Odluka o obrascu ugovora igrača, profesionalaca i amatera.

h) Disciplinski pravilnik NS/FS BiH.

4. Analiza sponzorskih ugovora NS/FS BiH;

5. Izvještaj o provedenim reformama administracije NS/FS BiH;

6. Izvještaj o reinspekcijskom pregledu registracionih saveza.

7. Informacija o finansijskoj situaciji u NS/FS BiH.

slika

Razlog za odgađanje žrijeba „BH Telecom“ Premijer lige je zahtjev FK „Borac“ Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH od dana 29. 05. 2018. godine, a koji je Izvršnom odboru NS/FS BiH dostavljen danas, dva sata prije početka sjednice. Kao što je poznato, prednje navedenom odlukom potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u „BH Telecom“ Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova. FK „Borac“ Banja Luka je u danas dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK „Borac“ Banja Luka naknadno uvrsti u dnevni red današnje sjednice. Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO NS/FS BiH iz FSRS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da Izvršni odbor NS/FS BiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova. Shodno tome, zaključeno je da se zahtjev FK „Borac“ Banja Luka hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti