17. 06. 2018 - 16:11
Golčina Kolarova za važnu pobjedu Srbije
907
Shares
Golčina Kolarova za važnu pobjedu Srbije

SRBIJA SLAVILA

Golčina Kolarova za važnu pobjedu Srbije

Sport.ba
17. 06. 2018 - 16:11
0
Shares

Reprezentacija Srbije slavila je 1:0 protiv Kostarike na otvaranju grupe E Svjetskog prvenstva u Rusiji. Istočni susjedi slavili su golčinom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 56. minuti susreta.

Vrlo dobru utakmicu odigrali su reprezentativci Srbije i izgledali kao daleko ozbiljnija ekipa od one koju smo imali prilike gledati u pripremnim utakmicama. Na kraju su do pobjede stigli golom Aleksandra Kolarova koji će se sigurno još dugo vremena spominjati.

Srbija je do kraja utakmice odigrala vrlo pametno i mudro. Nisu se potpuno zatvorili i čekali posljednji sučev zvižduk, već su stali na loptu, zaigrali opreznije i dalje nastavili stvarati šanse. Kostarikanci su pali u fizičkom smislu, izgubili dah i nisu više mogli biti ozbiljni pred Stojkovićem.

Tako je Srbija pobjedom otvorila najveću nogometnu smotru, pokazala da umije igrati ozbiljan nogomet. Fizički su Krstajićevi momci izuzetno moćni i bit će ozbiljan protivnik svakome do kraja turnira kome se nađu na putu.

Naime, sjajni lijevi bek Rome izveo je slobodan udarac i odmjernim, ali snažnim, udarcem skinuo paučinu u gornjem desnom uglu kostarikanskom čuvaru mreže Keyloru Navasu. Realov golman bio je nemoćan kod tog udarca.

 

Učitaj još novosti