15. 06. 2018 - 07:30
JESUS U OPŠIRNOM INTERVJUU: Ispunio sam san, porodica je ponosna
907
Shares
JESUS U OPŠIRNOM INTERVJUU: Ispunio sam san, porodica je ponosna

FANTASTIČNI NAPADAČ PREDVODI BRAZIL NA MUNDIJALU

JESUS U OPŠIRNOM INTERVJUU: Ispunio sam san, porodica je ponosna

Sport.ba
15. 06. 2018 - 07:30
0
Shares

Karijera Gabriela Jesusa razvija se ekstremnom brzinom. Fantastični napadač Manchester Cityja naglo se probio među imena najznačajnijih fudbalera svijeta. Na mundijalu će predvoditi napad ponajbolje reprezentacije svijeta i po mnogima glavnog favorita Mundijala, Brazila.

Uoči debitantskog nastupa na Svjetskim prvenstvima Jesus je "otvorio dušu" novinarima i dopustio emocijama da izađu iz njega.
"Ovo je Svjetsko prvenstvo, najveće takmičenje u fudbalu! Naravno da je uzbuđenje prisutno, ali mi ćemo pokušati ostati smireni. Ukoliko budemo gajili timski duh kao u prethodnom periodu, možemo ostvariti velike stvari. Potrudiću se da ostavim traga na Mundijalu, ali ne želim da izbrišem imena nekih drugih fudbalera. Znamo kakvi su igrači u prošlosti nosili ovaj dres, svjesni smo njegove težine.", rekao je Jesus.

Svakom napadaču je san da bude najbolji strijelac Mundijala.
"Teško je o tome govoriti, konkurencija je prejaka, mnogo odličnih fudbalera ima šansu postati najbolji strijelac prvenstva. Ipak, moji ciljevi su drugačiji, prvenstveno ćemo se boriti za uspjeh cijelog kolektiva.", dodao je fantastični napadač.

Ističe Jesus kako je atmosfera u brazilskoj ekipi odlična, igrači su smireni i puni samopouzdanja.
"Fokusirani smo, to je odlično. Jedna od stvari u koju smo sa selektorom uložili mnogo truda je mentalna snaga."

Porodica Brazilca ponosna je na ono što je on postao.

"Sretan sam što polako ispunjavam svoje snove. Porodica je izuzetno značajna u mom razvoju. Majka je mnogo uložila u moje obrazovanje i razvoj. Sretni su što sam sada dobar i smiren čovjek", završio je Jesus.

 

Učitaj još novosti