14. 06. 2018 - 20:10
Hierro odabrao početnu postavu pred Portugal i iznenadio sve:...
907
Shares
Hierro odabrao početnu postavu pred Portugal i iznenadio sve: Furija odavno nije bila ofanzivnija

NASLIJEDIO LOPETEGUIJA NA KLUPI

Hierro odabrao početnu postavu pred Portugal i iznenadio sve: Furija odavno nije bila ofanzivnija

Sport.ba
14. 06. 2018 - 20:10
0
Shares

Saga oko imenovanja novog selektora Španije konačno je završena jučer. Nakon šokantne smjene Julena Lopeteguija, Fudbalski savez ove zemlje za novog selektoea imenovao je legendu Reala i tamošnjeg fudbala - Fernanda Hierra.

Bivši Realov as je do sada u stručnom štabu bivšeg selektora obavljao funkciju sportskog direktora. Prije nego što je najavljeno imenovanje Hierra, novinarima je trebao da se obrati sada već bivši selektor Lopetegui ali je on ipak odlučio da to uradi po povratku tima u Madrid.

"Lijep i uzbudljiv izazov. Okolnosti su takve kave su, smjelo se prihvaćam odgovornosti, jer ne može drugačije. Imamo grupu igrača koja je dvije godine radila za Svjetsko prvenstvo, bio sam sportski direktor i znam da je entuzijazam kod svakog igrača izuzetno velik. Zadivljen sam onim što je Lopetegui radio u posljednje dvije godine, želim mu sve najbolje daljem radu i životu“, rekao je Hierro odmah nakon imenovanja.

hierro-copy-1Otkrio je i da je razgovarao sa sada već bivšim selektorom Lopeteguijem.

„Sa Lopeteguijem sam razgovarao prijateljski, bio sam s njim nakon odluke. Pozvao me da mi kaže zbogom. Momci su uzbuđeni, cijela Španija se poželjela ovog izazova. Ovo je izazov za sve nas, nemamo se vremena žaliti, borili smo se za sve ovo i sada moramo biti zreli. Moramo se suočiti s odgovornošću, imamo tri utakmice da izborimo prolazak u narednu fazu i nećemo dozvoliti nikome da nam to oduzme“.

Ruku na srce, Hierro je ipak neiskusan kada je u pitanju trenerski posao, naročito za posao koji će sada raditi, a na to je rekao: „U Oviedu smo radili vrlo dobro, prije toga sam radio godinu dana kao pomoćnik, a tu je i 30 godina okruženih nogometnom loptom. Ovo je nogomet, nikada ne znate što se može dogoditi. Naviknuti smo na to“.

2

Sportski direktor Fernando Hierro je sada zadužen za tim i on će se na startu Mundijala suočiti s evropskim prvakom Portugalom u jednom velikom spektaklu na Sochiju. Sve najviše zanima za koje igrače će se odlučiti novi selektor. Španski novinari nam otkrivaju da će Hierro koristiti formaciju 4-3-3, a protiv Ronalda i društva trebala bi zaigrati ova postava: David De Gea, Alvaro Odriozola, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba; Segio Busquets, Thiago, Andres Iniesta; Isco, David Silva, Diego Costa.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti