14. 06. 2018 - 20:02
Već procurila udarna postava Karioka: Evo s kojim snagama Tite...
907
Shares
Već procurila udarna postava Karioka: Evo s kojim snagama Tite otpočinje Mundijal

VEOMA JAK TIM

Već procurila udarna postava Karioka: Evo s kojim snagama Tite otpočinje Mundijal

Sport.ba
14. 06. 2018 - 20:02
0
Shares

Mnogi uistinu predviđaju da će Brazil protiv Njemačke igrati u finalu Svjetskog prvenstva u Moskvi 15. jula. Brazil je lagano prošao južnoameričke kvalifikacije. Nakon stjenovitog starta pod vodstvom Dunge, Tite je doveden u postavu Brazila i završio je skoro sa 10 bodova više od drugoplasirane selekcije.

Brazil u nedelju započinje svoju kampanju na Svjetskom prvenstvu sa utakmicom protiv Švicarske. Nakon toga se suočavaju sa Kostarikom i Srbijom. Da li je to brazilska prva postava već procurila?

Ove sedmice su brazilski novinari dobili samo 15 minuta da gledaju tim kako trenira prije nego što je Tite zatvorio vrata. Ipak, iako je od novinara traženo da odu, prijateljima i porodicama igrača je dopušteno da ostanu. Pronašli smo Instagram jednog prijatelja Gabriel Jesusa, koji je kako stvari stoje otkrio brazilsku postavu protiv Švicarske.

Prema snimci, koji je od tada izbrisan, Brazil će izaći u sljedećoj postavi: Alisson; Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo; Casemiro, Paulinho, Philippe Coutinho; Willian, Neymar, Gabriel Jesus.

Golmani: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians).

Odbrana: Danilo (Manchester City), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Atletico Madrid), Thiago Silva, Marquinhos (both PSG), Miranda (Inter Milan), Pedro Geromel (Gremio).

Veznjaci: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Paulinho (Barcelona), Fred (Shakhtar Donetsk), Renato Augusto (Beijing Guoan), Philippe Coutinho (Barcelona), Willian (Chelsea), Douglas Costa (Juventus).

Napadači: Neymar (PSG), Taison (Shakhtar Donetsk), Gabriel Jesus (Manchester City), Roberto Firmino (Liverpool).

(Sport.ba)

Učitaj još novosti