14. 06. 2018 - 18:42
GDJE ĆEŠ NA RUSIJU? Domaćin potopio Saudijce na otvaranju...
907
Shares
GDJE ĆEŠ NA RUSIJU? Domaćin potopio Saudijce na otvaranju Mundijala!

RUSI LAGANO DO POBJEDE

GDJE ĆEŠ NA RUSIJU? Domaćin potopio Saudijce na otvaranju Mundijala!

Sport.ba
14. 06. 2018 - 18:42
0
Shares

Reprezentativci Rusiju uspjeli su lagano da savladaju odabranu selekciju Saudijske Arabije na samom otvaranju 21. Svjetskog prvenstva po redu. Golovima Gazinskiya, Cheryseva, Dzyube i Golovina stigli su do uvjerljive pobjede rezultatom 5:0.

Bili su Rusi bolji rival tokom cijele utakmice. Navijači nisu dugo čekali na pogotak obzirom da je Gazinskiy na asistenciju sjajnog Golovina uspio da pogodi već u 12. minuti. Nastavljali su Rusi sa pritiskom, a onda im se povrijedio Dzagoev koji je morao da napusti igru. Umjesto njega ušao je Cherysev koji je 20-ak minuta kasnije povećao vodstvo domaćina na 2:0. Bio je to rezultat sa kojim se otišlo na pauzu.

I nastavku su reprezentativci Rusije bili bolji protivnik. Iako nije bilo puno prilika, domaćini su držali loptu u svom posjedu. Vodstvo je trećim golom povisio Artem Dzyuba kada je u 72. minuti pogodio na asistenciju Golovina. 4-0 postavio je rezervista Cherysev prekrasnim golom, inače svojim drugim na ovoj utakmici. Činilo se da je tu kraj, a onda je u posljednjim sekundama utakmice iz slobodnog udaraca sa nekih 20-ak metara pogodio Golovin koji je bez sumnje bio najbolji igrač utakmice.

Kada je u pitanju grupa u kojoj se nalaze ove dvije reprezentacije, sutra će drugi meč odigrati reprezentacije Egipta i Urugvaja, od 14:00 sati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti