14. 06. 2018 - 10:21
JAVNOST U ITALIJI ISMIJAVA SVOJE IGRAČE: Reprezentaciji dali...
907
Shares
JAVNOST U ITALIJI ISMIJAVA SVOJE IGRAČE: Reprezentaciji dali podrugljiv nadimak, pogledajte za koga će navijati Italijani!

ČUDAN MUNDIJAL BEZ ITALIJE

JAVNOST U ITALIJI ISMIJAVA SVOJE IGRAČE: Reprezentaciji dali podrugljiv nadimak, pogledajte za koga će navijati Italijani!

Sport.ba
14. 06. 2018 - 10:21
0
Shares

Mundijal bez Italije, zvuči nestvarno, ali je tako. U medijima je u krupnom planu prelazni rok, kada ne igraju "Azzuri" čini se da je interesovanje malo, što je u neku ruku i normalno.

"Siročići Mundijala", tako štampa naziva "Azzure" koji nisu uspjeli da se plasiraju, a zanimljive su ankete o tome za koga će navijati stanovnici Apenina. Kako se i očekivalo, čak petina, odnosno 20% onih koji su se izjasnili podržava Argentinu. Ima tu i malo zajedničke krvi, pre svega, dosta argentinskih fudbalera vuče korijene sa Apenina pa je i to razlog. Uz to, recimo dio onih najbrojnijih navijača Juventusa su uz Argentinu zbog Dybale i Higuaina, svog napadačkog tandema.

640-2013-08-15-08-53-30

Ovo je zanimljivo, Island je na drugom mjestu, njih neutralci naprosto obožavaju zbog duha, činjenice da su hit jer su se nedavno pojavili na sceni, a treće mjesto dijele Brazilci i Hrvati. Oko 10% Italijana, nešto manje, navijaće za "Vatrene". Oko 5% se opredijelilo za Portugal, vjerovatno zbog Ronalda, Urugvaj, takođe zbog italijanskih korijena nekih igrača podržava oko 3%. Da ne zaboravimo Belgiju za koju se opredijelio solidan broj ispitanika.

iceland-fans

Na Apeninima ne vole jasno ni Engleze, ni Špance, recimo dio će navijati za Švicarce, a što se Francuza tiče, ni za njih nemaju simpatije, ali na Sardiniji recimo velika većina navija za Gale. Nešto malo podržava Nijemce i to je to, nema sumnje da će biti čudno gledati Mundijal bez Italije, ali šta je tu je.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti