14. 06. 2018 - 10:12
Robert Prosinečki komentarisao nastupe Srbije i Hrvatske na...
907
Shares
Robert Prosinečki komentarisao nastupe Srbije i Hrvatske na predstojećem Mundijalu!

SELEKTOR BH REPREZENTACIJE

Robert Prosinečki komentarisao nastupe Srbije i Hrvatske na predstojećem Mundijalu!

Sport.ba
14. 06. 2018 - 10:12
0
Shares

Dok svi sa nestrpljenjem očekujemo početak najveće svjetskee smotre, isti je slučaj i sa selektorom naše reprezetntacije Robertom Prosinečkim. Komentarisao je nastupe Srbije i Hrvatske na nadolazećem turniru. Rusija je domaćin, Srbija i Hrvatska učestvuju od zemalja sa ovih prostora, a Robert Prosinečki izdvaja Brazil kao glavnog favorita, a zatim reda Njemačku, Francusku i Španiju. Nije zaboravio ni Argentinu.

prosinecki1-1

O šansama Hrvatske istakao je da je reprezentacija sazrila i da će proći nokaut fazu, a nakon toga je sve moguće. "Sazrili su kao igrači i u Hrvatskoj se mnogo očekuje od njih. Smatram kako će proći grupnu fazu, a potom je u nokaut fazi sve moguće. Mnogo zavisi i o poziciji koju će zauzeti u grupnoj fazi. Bude li na čelnoj poziciji, hrvatska reprezentacija prilično daleko može dogurati", rekao je on.

major-event-wc-groups-min

Srbija? "Nažalost, Srbija se nalazi u mnogo težoj grupi nego Hrvatska. Brazil je favorit ne samo grupne faze, već i samog prvenstva. Švicarska je godinama u samom vrhu svjetskog i evropskog fudbala, a Costarica je uvijek nezgodna. Pred Srbijom je težak posao, ali šansa uvek postoji", zaključio je Prosinečki.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti