13. 06. 2018 - 15:35
TRANSFER NA POMOLU: Njemački golman blizu engleskog velikana
907
Shares
TRANSFER NA POMOLU: Njemački golman blizu engleskog velikana

EMERY NE STAJE

TRANSFER NA POMOLU: Njemački golman blizu engleskog velikana

Sport.ba
13. 06. 2018 - 15:35
0
Shares

Novi trener Arsenala Unai Emery već je doveo prvo pojačanje u klub iz sjevernog Londona, a riječ je o švicarskom reprezentativcu Stephanu Lichtsteineru, koji je kao slobodan igrač prešao iz Juventusa. Kako Emery ne misli stati sa transferima govori nam i interesovanje za grčkog štopera Sokratisa iz redova Borrusie Dortmund. Kako javlja njemački Kicker, to je gotova stvar i transfer bi mogao biti ozvaničen 1. Jula.

Poznato je da Arsenal ima problema i na golmanskoj poziciji, Petr Cech je već u godinama i brani najslabije u svojoj karijeri, dok je njegova rezerva David Ospina poznat kao kiks golman, tako da je Emery ponovo pokazao interesovanje za povremenog njemačkog reprezentativca Bernda Lenu iz Bayer Leverkusena. Emery je već na početku dolaska u Arsenal pokazivao interesovanje za ovog dvadesetšestogodišnjaka, koji iza sebe ima jednu od najboljih sezona.  Petr Cech je napunio 36 godina i čini se kako je ovo njegova zadnja sezona, a Emery u Lenu vidi njegovu dugoročnu zamjenu.

Kako izvještava njemački časopis Bild Arsenal je navodno sve dogovorio sa Bayer Leverkusenom, a transfer bi iznosio 22 miliona funti. Nijemci tvrde da je transfer pred samom realizacijom. U koliko Bayer Leverkusen ne prihvati ovu ponudu, Arsenal je spreman ići i do 26 miliona funti. Da li će njemački golman biti drugo ovosezonsko pojačanje topnika, i da li će se dva kluba dogovoriti oko cijene transfera ostaje da se vidi.

Sport.ba

Učitaj još novosti