12. 06. 2018 - 09:22
MOURINHO NE ŽELI VIŠE DA SE NAGAĐA: Prelazi na plan B, spremio...
907
Shares
MOURINHO NE ŽELI VIŠE DA SE NAGAĐA: Prelazi na plan B, spremio novac kojim će oboriti svjetski rekord!

MOURINHU PREKIPILO

MOURINHO NE ŽELI VIŠE DA SE NAGAĐA: Prelazi na plan B, spremio novac kojim će oboriti svjetski rekord!

Sport.ba
12. 06. 2018 - 09:22
0
Shares

Diego Dalot i Fred su već stigli u United i oko njih je priča završena, međutim Mourinhu propadaju drugi planovi.

Izgleda da je Jose Mourinhu dosadilo da igra žmire sa Juventusom i Tottenhamom, pa je odustao od pregovora oko dvojice igrača koji su bili viđeni kao rješenje za odbranu ovog ljeta. Naime, United neće poslati ponudu za Alexa Sandra jer Juventus oklijeva, ne želi da kaže cijenu, ali i ubjeđuje Brazilca da potpiše novi ugovor.

alex-sandro-8wbgd1xejpkp1muuzn1ibo9bd

Šta se promijenilo? Prvo, povrijedio se Spinazola, otišao Asamoah, Sandro je igrao bolje u finišu sezone pa se Juve predomislio i nudi mu novi ugovor. Mourinho se okrenuo metama sa Ostrva, prva je Dany Rose engleski lijevi bek i igrač Tottenhama, druga Tierney iz Celtica. Što se Toby Alderweirelda tiče, njegove godine i povrde plus nemogući zahtjevi Danijela Levija su učinili da se United okrene na drugu stranu.

Naime, Tottenham traži za Belgijanca koji nije ni starter oko 75 miliona eura što niko neće platiti. On bi mogao da ostane, a sljedeće ljeto će vrijediti tek 30 miliona zbog klauzule u ugovoru. Umjesto njega, Mourinho je sastavio novi spisak potencijalnih meta, neke se nerealne poput Varanea, Koulibalija, Škrinjara ili Romangolija koji je tek produžio ugovor, ali Joze Gimenez iz Atletica, Boateng iz Bayerna ili Calgar Soyuncu iz Freiburga koga traži i Arsenal bi mogli da budu mete. 

imageedit-2-7140142332

Što se ostalih linija tiče, ništa novo, mnogo je spekulacija oko Pogbe, teško da će otići, a klub pokušava da iskoristi probleme PSG i eventualno kupi Kilijana Mbappea što bi bio novi svjetski rekord i transfer ljeta. Naime,United bi bio spreman da plati 180 miliona, ali i da doda Martiala, što bi ukupno bilo više nego što je PSG platio Neymara.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti