10. 06. 2018 - 20:16
Brazil u nevjerovatnom nizu: Pogledajte koliko dugo Karioke...
907
Shares
Brazil u nevjerovatnom nizu: Pogledajte koliko dugo Karioke nisu uzgubili utakmicu!

SJAJNA EKIPA

Brazil u nevjerovatnom nizu: Pogledajte koliko dugo Karioke nisu uzgubili utakmicu!

Sport.ba
10. 06. 2018 - 20:16
0
Shares

Na stadionu "Ernst Happel" u Beču, Brazil je sa 0:3 (0:1) bio bolji od Austrije. Do prednosti su došli u 36. minutu, strijelac je bio Gabriel Jesus. Lopta se odbila do napadača Manchester Citya u kaznenom prostoru Austrijanaca, taj poklon nije propustio da iskoristi, te je lako matirao Lindnera za 0:1. Do kraja prvog dijela nije bilo puno prilika, da bi nakon osam minuta igre u nastavku Willian bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac izblokiran. A onda, igrao se 63. minut, Neymar je majstorski izlomio dvojicu čuvara, izbio sam pred golmana Austrije i sa par metar ga rutinski matirao za 2:0. Bio je to njegov 55. gol za Brazil, treći je najbolji strijelac u historiji te reprezentacije, zajedno sa Romariom, dok su ispred samo Pele (77) i Ronaldo (62).

7770124-3x2-940x627

Samo šest minuta kasnije, konekcija bivših saigrača iz Liverpoola, Firmino pronalazi Coutinha, ovaj bježi odbrani domaćina i takođe rutinski matira Lindnera za 3:0. U 75. minutu nova prilika za fudbalera Barcelone, odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je na njegovu nesreću lopta pogodila prečku. Sedam minuta kasnije, Firmino u situaciji jedan na jedan sa Lindnerom, ali je golman Austrijske reprezentacije ovoga puta sjajno intervenisao, te je sačuvao svoju mrežu. U 86. minutu retka prilika za Austrijance, Marko Arnautović je dobro šutirao iz velike udaljenosti, ali je lopta prohujala sa spolnje strane lijeve stative.

screenshot-5

Na kraju ubjedljiv trijumf "Karioka", nakon Hrvatske savladali su i Austriju u okviru priprema za Mundijal i to sa gol razlikom 5:0. Posljednji poraz su doživjeli prije godinu dana, tačnije devetog juna, kada ih je Argentina savladala sa 1:0 u prijateljskom susretu.

Brazil će se u Rusiji takmičiti u grupi sa reprezentacijama Srbije, Kostarikom i Švicarskom, a prvu utakmicu igraju za tačno nedjelju dana, 17. juna u 20h, protiv selekcije Švicarske.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti