10. 06. 2018 - 18:30
TRANSFER KARIJERE: Engleski reprezentativac veoma blizu...
907
Shares
TRANSFER KARIJERE: Engleski reprezentativac veoma blizu prelaska u Liverpool

JURGEN KLOPP TRAŽI GOLMANA

TRANSFER KARIJERE: Engleski reprezentativac veoma blizu prelaska u Liverpool

Sport.ba
10. 06. 2018 - 18:30
0
Shares

Kako se piše u zadnje vrijeme na otoku, i kako javlja engleski The Sun, Jurgen Klopp je u potrazi za novim golmanom. Znamo kako se Liverpulovi golmani nisu proslavili ove sezone. Simone Mignolet je izgubio mjesto među stativama još u prvoj polovini sezone vezavši nekoliko lošijih partija, pa je na gol Redsa stao doskorašnje pojačanje, Nijemac Loris Karius, koji je branio dosta dobro u drugoj polovini sezone.

Ipak u najbitinijoj utakmici u njegovoj karijeri nije se proslavio. U finalu lige prvaka protiv Real Madrida napravio je dvije kardinalne greške i samim tim pomogao Realu da se domogne treće uzastopne titule u ovom natjecanju. Još tada je Jurgen Klopp govorio da mu je potreban novi golman, a sada je to više nego očito. 

Prvi na listi želja njemačkog stručnjaka je engleski reprezentativni golman Nick Pope. Pope je na početku sezone bio rezervni golman u Burnleyu, odnosno zamjena za Toma Heatona. Nakon povrede Heatona stao je među stative i branio maestralno cijelu sezonu. Tako je zaslužio i poziv engleskog trenera Garetha Southgatea na predstojeći mundijal u Rusiju. Ovaj dvadesetšestogodišnjak je imao najbolju sezonu iza sebe i Klopp smatra da bi on riješio problem na golmanskoj poziciji u Liverpulu.

Kako navode engleski mediji "The Sun" i "Daily Mail" Klopp je spreman da ponudi 15 miliona funti za ovog perspektivnog golmana. Klopp smatra da je ovo dobra investicija za provjerenog čuvara mreže, s obzirom da se pominjalo da bi u Liverpul mogao i brazilski čuvar mreže Allison, ali ga Roma ne pušta ispod 70 miliona funti.

pope

I kako sada stvari stoje Burnley neće tražiti od Popea da ostane s obzirom da se prvi čuvar mreže Tom Heaton oporavio od povrede ramena. Ovo bi bio odličan posao Liverpula, ali da li će doći do realizacije transfera ostaje da se vidi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti