01. 06. 2018 - 21:55
DALIĆ SPREMA VELIKO IZNENAĐENJE BRAZILU Evo kako će Hrvatska...
907
Shares
DALIĆ SPREMA VELIKO IZNENAĐENJE BRAZILU Evo kako će Hrvatska izgledati na Anfieldu

PRED NEDJELJNI DVOBOJ

DALIĆ SPREMA VELIKO IZNENAĐENJE BRAZILU Evo kako će Hrvatska izgledati na Anfieldu

Index.hr
01. 06. 2018 - 21:55
0
Shares

Hrvatska reprezentacija u subotu u 11 sati leti iz Pule za Liverpool gdje će u nedjelju od 16 sati igrati prijateljsku utakmicu s Brazilom. Dalićevoj momčadi je to prva prava provjera uoči Svjetskog prvenstva koje otvara 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije. Hrvatska u Liverpool putuje nakon semodnevnih priprema u Rovinju gdje je glavna tema bila ozljeda i status Vedrana Ćorluke. No, on je sam u nekoliko navrata rekao da nema nikakvih problema s bolovima i ozljedom i da je, što se njega tiče, potpuno spreman za sve reprezentativne akcije.

Hrvatska protiv Brazila neće igrati u najjačem mogućem sastavu jer su se Modrić, Kovačić i Lovren treninzima priključili tek u petak. No bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati nova Dalićeva ofenzivna linija. Naime, izbornik je na treninzima najviše uvježbavao napadačku liniju s Rebićem na lijevom te Perišićem na desnom krilu (!!!) te Mandžukićem u špici.

Iza njih je Marcelo Brozović, koji je finiš sezone u Interu odigrao fantastično, a preostala dva igrača u veznoj liniji bit će Badelj i Rakitić. U obrani bi trebali biti Strinić, Vida, Ćorluka i Vrsaljko, a na golu Danijel Subašić.

Za očekivati je da će u drugom poluvremenu sigurno igrati netko od igrača iz finala Lige prvaka, a priliku će sigurno dobiti i Marko Pjaca kojemu su ovo izrazito važne prijateljske utakmice budući da u Schalkeu gotovo da uopće nije igrao. Dalić se tako odlučio za momčad koja je trenutačno najspremnija i u najboljoj formi, a zanimljivo će biti vidjeti kako će Perišić ordinirati po desnom krilu budući da u Interu igra isključivo ne lijevoj strani.

postavahrvbra

 Na Svjetskom prvenstvu svi očekuju Andreja Kramarića u početnoj postavi. No upali li Dalićeva ideja s ovakvim rasporedom na krilima, Hrvatska bi maksimalno iskoristila dva igrača koji su izrazito jaki u prodoru.

Nakon "akcije Anfield", reprezentacija se vraća u Rovinj uoči zadnje provjere 8. lipnja u Gradskom vrtu protiv Senegala. Tu će se već jasno vidjeti tko će biti prva opcija za Nigeriju. Nakon utakmice sa Senegalom reprezentacija 11. lipnja putuje u Rusiju gdje će boraviti u hotelu "Šumska rapsodija" smještenom u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt-Petersburga.

Učitaj još novosti