26. 05. 2018 - 15:15
Čekićari donijeli historijsku odluku: Novom šefu rekordan...
907
Shares
Čekićari donijeli historijsku odluku: Novom šefu rekordan iznos za transfere, Srbijanac predvodi vrhunska pojačanja

PELLEGRINI STVARA MOĆAN TIM

Čekićari donijeli historijsku odluku: Novom šefu rekordan iznos za transfere, Srbijanac predvodi vrhunska pojačanja

Sport.ba
26. 05. 2018 - 15:15
0
Shares

West Ham je prije nekoliko dana predstavio novog šefa Manuela Pellegrinija, a gazde su ga dodatno razveselile viješću kako će imati rekordan transfer budžet. Naime, u ljetnom prijelaznom roku za momčad po svom guštu potrošit će 85 miliona eura, toliko nije imao ni jedan menadžer Čekićara u klupskoj historiji. Pa ni Slaven Bilić, koji je bio izuzetno uspješan.

Argentinski menadžer već je počeo skicirati svoje Hammerse i istakao nekoliko imena koja bi voli vidjeti u klubu. Kažu kako se tim sastavlja od golmana, a stara škola Pellegrini, očigledno se vodi istim postulatom pa se za svoje prvo pojačanje odlučio u redovima svoje nekadašnje momčadi – Manchester Cityja. Iskusni Willy Caballero tri godine bio je rezerva u Pellegrinijevom Cityju, tekuću sezonu proveo je na na klupi Chelseaja, a iduće bi konačno mogao postati standardni golman. 

caballero-chelsea

Zadnjom linijom je zadovoljan jer trenutno razmišlja samo o jednom pojačanju u toj fazi igre. Riječ je o Middlesbroughovom Benu Gibsonu. Desetak miliona eura vrijedan stoper lani je bio jedan od najboljih braniča Championshipa, a iduće sezone mogao bi se okušati u Premier ligi.

U veznoj liniji zasad je najavljeno samo jedno pojačanje, a riječ je o još jednom Cityjevom igraču na odlasku – Yayi Toureu. Bjelokošćaninu istječe ugovor kod Guardiole i sigurno će otići, a jedina zapreka Pellegriniju pri realizaciji ovog posla mogla bi biti konkurencija jer još nekoliko premierligaških klubova zove Tourea u svoje redove.

U napadu također dolazi novo ime, a vjerovatno će to biti srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je oduševio u drugoj polovini sezone na posudbi u Fulhamu. Izvjesno je kako za njega nema budućnosti u Newcastleu i mogao bi promijeniti sredinu. Kvalitetu za Premier ligu sigurno ima, a cijena će biti od 10 do 15 miliona eura.

aleksandar-mitrovic-fist-in-air-goal-celebration-newcastle-united-nufc-650x400

Ovo će biti samo početak Pellegrinijevog velikog ljetnog pospremanja jer je najavio vrlo izdašan šoping, pa očekujte još koje novo ime, ali prema trenutnim najavama ovako bi West Ham mogao istrčati prvog dana nove sezone:

2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti