24. 05. 2018 - 23:30
Atletico napravio 'kobnu grešku': Bolja potvrda da Griezmann...
907
Shares
Atletico napravio 'kobnu grešku': Bolja potvrda da Griezmann odlazi od ove nam i ne treba!

PREDSTAVLJENI NOVI DRESOVI

Atletico napravio 'kobnu grešku': Bolja potvrda da Griezmann odlazi od ove nam i ne treba!

Sport.ba
24. 05. 2018 - 23:30
0
Shares

Antoine Griezmann možda nije igrao sezonu iz snova kada je Liga šampiona u pitanju, ali u svakom drugom pogledu jednostavno je briljirao. Osvojio je Europa ligu s Atletico Madridom, dok je u LaLigi bio jedan od najboljih igrača. Postigao je 29 golova, te dodao 15 asistencija na 49 odigranih utakmica u svim takmičenjima, a sezonu je okončao kao vicešampion iza Barcelone koja nije bila dodirljiva sa samo jednim porazom i to u nebitnom duelu protiv Levantea (4:5).

Lionel Messi je nedavno pozvao Antoine Griezmanna da se pridruži Barceloni, a mnogi smatraju da će ovo biti ključno u daljim pregovorima. "Griezmann mi se sviđa, trenutno je jedan od najboljih. Ne znam u kojoj je fazi njegov transfer, ali uvijek smo oduševljeni kada u klub dolaze najbolji, a on je jedan od njih", izjavio je Argentinac. 

A čini se kako je samo pitanje vremena kada će katalonski tim finalizirati ovaj transfer. Ostali su sitni detalji oko plaćanja transfera. Naime, otkupna klauzala Griezmanna iznosi 100 miliona eura i ona se mora platiti u jednom komadu, ali Barcelona želi ovaj transfer da plati u rate za što onda Atletico podiže cijenu na 115 miliona eura. Kako god, oba tima transfer žele da okončaju do početka Svjetskog prvenstva u Francuskoj, kako bi Griezmann dobio više vremena da se pripremi za dolazak u novu sredinu. Francuski napadač je u Atletico Madrid stigao 2014. godine gdje je u 209 nastupa postigao 112 golova.  

griezmann

"Sve će zapravo ovisiti o njegovim osjećajima i onome što želi. Ako želi, s Atleticom može ispisati historiju i biti u klubu gdje se sve vrti oko njega ili otići u klub gdje nikad neće ući u povijest", jasan je izvršni direktor Jorgandžija Miguel Angel Gil Martin. 

"Ako odluči da ne želi više biti kod nas, moramo poštovati tu odluku. Nisam ni optimist ni pesimist. Ne znam šta će se dogoditi, ali takve se odluke i ne govore nakon finala (nakon što su osvojili Ligu Europe)", zaključuje Gil Martin. Atletico je nedavno tužio Barcelonu UEFA-i zbog toga što su Katalonci opsjedali Griezmanna, a pritom nisu kontaktirali osvajača Lige Evrope. Ipak, kao u slučaju Neymara, ako Blaugrana želi, što nije upitno, platiti klauzulu od 100 miliona eura, Jorgandžije tu ne mogu ništa učiniti. Naravno, pod uvjetom da Francuz da zeleno svjetlo za transfer na "Nou Camp".

skysports-atletico-madrid-real-sociedad-antoine-griezmann-4172753

Iako to još uvijek nije bilo zvanično potvrđeno znalo se da će na kraju sezone Antoine Griezmann završiti u dresu Barcelone. Sam igrač je izjavio kako želi nastaviti karijeru u prvaku Španije, a igrač njegovog kalibra definitivno zaslužuje da osvaja trofeje što je u Atletico Madridu veoma teško pored velikana Barcelone i Real Madrida. Činjenica je da onaj iz Lige Evrope ne može zamijeniti recimo titulu Lige prvaka, a to s Madriđanima teško da može dostići.

luis-suarez-barcelona

Luis Suarez je nedavnom izjavom potvrdio da Griezmann dolazi na kraju sezone u Barcelonu: "Ponosan sam kada vidim da u naš tim dolaze kvalitetni igrači kao što je Griezmann, isto kao što su bili i Dembele i Coutinho. Griezmann je igrač koji donosi ogroman kvalitet i pravi razliku, a već godinama igra na najvišem nivou. On je ključan igrač Atletico Madrida i to je fundamentalno", rekao je Urugvajac, pa dodao na to da bi mogao uzeti njegovo mjesto u ekipi: "On ne dolazi da bi zauzeo bilo čije mjesto, već da bi osvajao trofeje i postigao velike stvari. Bit će dobrodošao u naš tim", naglasio je Suarez.

fc-barcelona-football-tickets

Barcelona će od naredne sezone imati paklen napad, a pitanje je da li je jači bio kada je igrao Neymar jer sada imaju Coutinha, Dembelea, Messija, Suareza i Griezmanna. Otkupna klauzula će biti plaćena čim se završi sezona, tvrde španski mediji. Mediji na Pirinejima već su potvrdili kako će uzeti broj sedam koji je nosio Arda Turan, a navodno će potpisati ugovor na pet godina što znači da će u Barceloni vjerovatno igrati i do kraja karijere jer će već ući u 33. godinu života. 

Danas je madridski klub službeno predstavio dresove za novu sezonu, a u prezentaciji su učestvovali Lucas Hernandez, Diego Costa i Saul Niguez, dok Griezmanna nema nigdje. Naravno, predstavljanja dresova nisu stopostotni pokazatelj o budućnosti igrača, ali izostanak najveće zvijezde kluba usred glasina o prelasku u Barcelonu je veoma sumnjiv. Nama bolja potvrda od ove ne treba, zar ne?!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti