22. 05. 2018 - 22:06
Javnost razapinje selektora Belgije, igrači javno izrazili...
907
Shares
Javnost razapinje selektora Belgije, igrači javno izrazili nezadovoljstvo!

Javnost razapinje selektora Belgije, igrači javno izrazili nezadovoljstvo!

Sport.ba
22. 05. 2018 - 22:06
0
Shares

Martinezovo izostavljanje Radje Nainggolana iz reprezentacije Belgije naišlo je na žestoke osude javnosti, ali i samim igrača koji su se javno pobunili. Tačnije radi se o dvojici koji su dali svoje mišljenje, ali prema pisanjima medija iz Belgije, cijela ekipa je protiv Martineza i njegove odluke. Neki su otišli tako daleko, pa su Martinezu počeli uručivati otkaz jer gleda na sebe, a ne na reprezentaciju i njeno dobro. Svima je jasno koliko je dobar Nainggolan i njegovo izostavljanje nikako ne može biti dobro za jednog od favorita na Svjetskom prvenstvu, te naravno jednu od najboljih reprezentacija svijeta.

"Radja je bio razočaran, rekao sam mu da ipak mora poštovati odluku selektora i da selektor uvijek ima svoje razloge. Mi to moramo prihvatiti, mada mi to igrači ne možemo razumjeti jer je on zaista dobar nogometaš. Nadam se da će to sve izdržati", rekao je Marouane Fellaini, a nesretan zbog izostanka Nainggolana je i Toby Alderweireld koji je dodao na sve: "Danas je puno igrača koji su razočarani, kao i belgijska javnost, ali moramo da poštujemo odluku Maritneza", poručio je defanzivac Tottenhama. Dries Mertens je na sve rekao: "Nedostajat ćeš nam prijatelju, ali nadam se da ćemo te učiniti ponosnim."

Mediji tvrde kako se Radja Nainggolan oprostio od reprezentacije zbog toga što nije pozvan, a takva odluka još uvijek nije zvanično saopštena. Nije iznenađenje što Radja nije pozvan jer je u lošim odnosima sa selektorom, ali svejedno čekao se posljednji trenutak da bi se osula paljba po selektoru Belgije. Šta će od svega biti ostaje nam da vidimo u narednim danima. Šteta je svakako za veznjaka Rome što neće ići u Rusiju, a sa klubom je ispisao historiju ove godine u Ligi šampiona. (Sport.ba)

 

 

 

Učitaj još novosti