22. 05. 2018 - 22:33
Vlasnik PSG-a bijesan zbog Neymara
907
Shares
Vlasnik PSG-a bijesan zbog Neymara

Vlasnik PSG-a bijesan zbog Neymara

Sport.ba
22. 05. 2018 - 22:33
0
Shares

Nije prošlo ni godinu dana od kako je Neymar iz Barcelone prešao u PSG, a već se uveliko špekuliše o njegovom transferu u Real Madrid. Mediji su prenijeli informaciju kako se Florentino Perez sastao sa Zahavijem, ali i samim Neymarom i to 13. ovog mjeseca. Sve ovo mnogo ljuti vlasnika PSG-a koji je ljutito odgovorio na ovakve špekulacije, te je istakao kako nema nikakve šanse da Neymar napusti klub.
 


"Tko kaže da će Neymar otići? Nitko, takvoga nema. On ima ugovor s nama i sigurno ostaje u PSG-u. Španjolski mediji rade za španjolske klubove, a protiv francuskih klubova. A što se tiče francuskih medija, nije mi poznato za koga oni rade", izjavio je vlasnik PSG-a.

Svima je poznato kako je Neymar otišao iz Barcelone. Klub je cijelo vrijeme smirivao situaciju, a špekulacije medija nisu izašle iz zemlje i bile su provjerene. Na kraju je cijela Barcelona ostala šokirana, a brazilac je za 222 miliona eura došao u Pariz i odigrao sjajnu sezonu iako je završnicu propustio zbog povrede. Ove sezone odigrao je 30 utakmica i postigao je čak 28 golova za PSG, a dodao je i 19 asistencija čudesni Neymar.

Neymar će igrati u Brazilu na Svjetskom prvenstvu, a danas je prošao i posljednje provjere i to one rigorozne. Nije bilo apsolutno nikakvih smetnji i ne bi trebalo biti prepreka da Neymar opet bude onaj stari i da možda odvede Brazil na krov svijeta. Sve ovo svakako odgovara vlasnicima PSG-a, a sve i da ga izgube cijena od 222 miliona eura bila bi smiješna koliko bi zaradili. Ne treba zaboraviti da su već uzeli nevjerovatnu količinu novca sa njegovog imena, a minimalnih 350 miliona eura sa transfera bio bi rekord koji vjerovatno niko nikad ne bi mogao oboriti.

Učitaj još novosti