21. 05. 2018 - 20:45
Redsi se ne šale: Nakon Keite i Fekira, Klopp pred dovođenjem...
907
Shares
Redsi se ne šale: Nakon Keite i Fekira, Klopp pred dovođenjem zvijeri od 52 miliona funti

ŽELJA MLADI NAPADAČ APOTEKARA

Redsi se ne šale: Nakon Keite i Fekira, Klopp pred dovođenjem zvijeri od 52 miliona funti

Sport.ba
21. 05. 2018 - 20:45
0
Shares

Liverpool je u finalu Lige prvaka, ali Jurgen Klopp već uveliko radi na stvaranju tima za narednu sezonu. Naby Keita je već potpisao, Nabil Fekir je pred samim vratima "Anfielda", a Redsi su dobili zeleno svjetslo za potpisivanje Bayer Leverkusenovog Juliana Brandta, piše Calcio Insider. Prijenosna stranica tvrdi da se Redsi žele pojačati u napadu tijekom ovog ljetnog prijelaznog roka i spremni su poslati ponudu kako bi doveli zvijezdu iz Bundeslige.

brandt-sport

Razumljivo je da ekipa Jurgen Kloppa želi potpisati 22-godišnjaka nakon što su bili zainteresirani za njega i u januaru, uprkos činjenici da je u aprilu potpisao novi ugovor koji će ga držati u Bayer Leverkusenu do 2021. godine. Izvještaj navodi kako je njemački internacionalac potpisao novi ugovor samo da bi narasla njegova cijena, a sada se smatra da će Leverkusen biti spreman da proda svog talismana za 52 miliona funti. Liverpool je spreman platiti kolosalnu cifru od osam brojeva za Brandta i posao je definitivno moguć.

Liverpool bi mogao samo nekoliko novih pojačanja od izazova za Premier ligu sljedeće sezone i dodavanje ekstra kvalitetnog napadača na "Anfieldu", to će pojačati Kloppovu dubinu momčadi. Brandt je visoko rangiran igrač koji je bio odličan ove sezone u Leverkusenu, postižući 12 golova i sedam asistencija u 39 nastupa. On je vješt lijevi krilni igrač i ima atribute da bude pravi uspjeh na "Anfieldu".

salah-liverpool

Ako je vjerovati ovoj glasini, Brandt će biti igrač Liverpoola prije početka sezone 2018/19. Klub s "Anfielda" se povezuje s njemačkim napadačem već duže vremena i ovo bi mogao biti taj trenutak. Jualian Brandt je igrao u mladim kategorijama Borgelda, Oberneulanda i Wolfsburga, a zatim dolazi u Bayer Leverkusen 2014. godine, tačnije u januaru. Profesionalni debi je napravio protiv Schalkea u ligi 15. februara 2014. godine. Zamijenio je Son Heung-Mina (sadašnju zvijezdu Tottenhama) u 82. minuti susreta u porazu kod kuće od 2-1.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti