21. 05. 2018 - 19:28
OTKRIVEN MOURINHOV PLAN: Otjerat će polovinu rezervne ekipe i...
907
Shares
OTKRIVEN MOURINHOV PLAN: Otjerat će polovinu rezervne ekipe i dovesti čak šest zvijezda za preko 200 miliona

EVO KAKO BI UNITED TREBAO IZGLEDATI

OTKRIVEN MOURINHOV PLAN: Otjerat će polovinu rezervne ekipe i dovesti čak šest zvijezda za preko 200 miliona

Sport.ba
21. 05. 2018 - 19:28
0
Shares

Poraz Manchester Uniteda u finalu FA kupa od Chelsea (1:0) značio je kako će Jose Mourinho i njegov skupi sastav još jednu sezonu završiti bez važnijeg trofeja. Prošle sezone potrošio je 185 milijuna eura za osvojanje dva kupa i Community Shielda, a ove sezone još 165 nadajući se kako će dodati Premier ligu ili Ligu prvaka s Unitedom u svoj životopis, ali najsjajniji trofeji su mu izmakli. Naprotiv, izmakli su mu trofeji uopće.

Kako bi to izbjegao dogodine, odlučio je do kraja počistiti svlačionicu škarta koji su mu ostavili prethodnici Van Gaal i Moyes po odlasku velikog sir Alexa Fergusona. Čak šestorica igrača označeni su kao bivši ili kao igrači za kojima nitko neće plakati, ako odu. Uglavnom svi iz rezervne momčadi.

Mahom je tu riječ o rezervistima, ali spominje se i nekoliko standardnih imena… Za početak ćemo pobrojati sigurno, Michael Carrick odigrao je posljednju utakmicu u karijeri i iduće sezone bit će umirovljenik. Također, Luke Shaw već je mjesecima u zaleđenim, zapravo nepostojećim odnosima s portugalskim stručnjakom i već je javno tražio ispisnicu. Novo član Premiershipa Wolves pokazao je interes.

Matteo Darmian i Daley Blind u istoj su situaciji kao Shaw, Mou jednostavno nema povjerenja u njih i radi mira u kući željeli bi otići s Kazališta snova, a u potrazi za minutažom vjerojatno će otići i Anthony Martial, za kojeg su ozbiljan interes pokazali Juve i Arsenal. Maruane Fellaini pregovara o novom ugovoru, Mourinho ga cijeni, ali ima plan, koji je engleskim novinarima otkrio Nemanja Matić.

2

"Željeli bismo se pojačati kvalitetnim igračima s iskustvom osvajanja najvećih trofeja", rekao je Matić po završetku sezone. Na izlaznim vratima su i dva igrača iz Mourinhove ere, Victor Lindelof nije se nametnuo po dolasku iz Benfice za 35 miiona eura prošle sezone, a kako ga Portugalac protiv Chelsea nije uopće uvrstio u momčad, iako nije bio ozlijeđen, jasno je kako za njega nema mjesta u Joseovoj viziji.

Eric Bailly također je došao na insistiranje Josea Mourinha, ali neobjašnjivo se našao na ledu po povratku s ozljede i čini se kako ni za njega neće biti mjesta među vragovima dogodine. Lista pojačanja je poprilična. Iako je Ashley Young produžio ugovor, Mourinho je odlučio kupiti novog lijevog beka. Popis je sužen na dva imena, Alex Sandro i Danny Rose. Tko će doći, ne zna se, ali sigurno je kako će biti skup.

tottenham-alderweireld-toby-3338780

Mjesto defanzivca mogao bi riješiti dovođenjem Tobyja Alderweirelda u paketu s Roseom iz Tottenhama, a želi i svog pulena iz Real Madrida, Raphaela Varanea. Osovinu Carrick-Fellaini, koja je na odlasku, zamijenit će Fred iz Šahtara, odnosno Willianom kojeg je vodio i u Chelseaju. Ne uspije li posao s Fredom, ima u rezervi Jeana Michela Serija, sjajnog veznjaka Nice koji mu je nedavno ponuđen.

3

U svakom slučaju, pred Unitedom je još jedno rastrošno ljeto, svom cehu od 340 miliona eura koji je dosad napravio u Manchesteru, mogao bi dodati još 250! Bit će sretan, uspije li ih dobiti za toliko jer je igračima koje traži samo tržišna vrijednost oko 200 miliona eura, no bit će prometno i na odlaznom peronu, tako da će dio love za dolazne transfere naplatiti tako, a za sve ostalo tu su bogati američki gazde.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti