10. 05. 2018 - 18:27
Čudo u Madridu: Dušan Lajović sjajnom igrom srušio Del Potra
907
Shares
Čudo u Madridu: Dušan Lajović sjajnom igrom srušio Del Potra

ATP MADRID

Čudo u Madridu: Dušan Lajović sjajnom igrom srušio Del Potra

10. 05. 2018 - 18:27
0
Shares

Juan Martin Del Potro je kao četvrti nositelj u Madridu sasvim očekivano počeo meč i osvojio je prvi set protiv Dušana Lajovića. Rezultat je bio 6:3, a sve do 3:3 Dušan Lajović je igrao sjajno baš kao i tokom cijelog turnira. No onda je izgubio dva servis gema u nizu i to je bilo dovoljno za Del Potra koji protivniku nije dozvolio nijednu break loptu.

Drugi set ponovo je bio miran do 3:3, a miran se odnosi na break lopte, dok je bilo mnogo vatre na terenu i topovskih servisa. Nakon toga Dušan Lajović iznenađujuće dolazi do breaka. Mala panika uhvatila je 95. tenisera svijeta jer je mogao brzo doći do 1:1 u setovima, pa je protivniku dopustio dvije break lopte. No sabrao se i do kraja seta je odigrao mirno, bez breakova, pa je rezultat seta bio 6:4 u korist Dušana Lajovića.

Samo osvajanje seta bilo je iznenađenje ako pogledamo koji je na ATP listi Dušan Lajović, no ako pogledamo kako je igrao na turniru do sad, onda ništa nije iznenađenje. Dušan je ispaljivao topovske servise kao nikad u karijeru, a to je samo nastavio u trećem setu. Odmah je Dušan došao do breaka na početku seta za 0:1, ali uslijedio je izgubljen servis i do kraja seta nismo vidjeli nijednu break loptu. Dušan Lajović je do tie-breaka došao tako što je izgubio samo tri poena u pet servis gemova.

Tie-break donosi pravu dramu. Del Potro poveo je sa 4:0, ali Dušan Lajović stiže do pet narednih poena i servirao je za meč. No odmah gubi svoj servis, ali osvaja naredni pa tako ima meč loptu. Del Potro se još jednom spasio, ali samo na kratko jer Dušan Lajović nakon pauze dolazi odmah do mini breaka i osvaja svoj servis koji ga vodi u polufinale Madrida što je sjajan uspjeh za tenisera iz Srbije. Četvrtina finala donosi duel Dušana i Andersona koji je šesti teniser svijeta. 

Učitaj još novosti