10. 05. 2018 - 17:16
Karolina Pliskova čudesnom igrom izbacila prvu teniserku...
907
Shares
Karolina Pliskova čudesnom igrom izbacila prvu teniserku svijeta, Caroline Garcia lagano protiv Suarez Navarro

WTA MADRID

Karolina Pliskova čudesnom igrom izbacila prvu teniserku svijeta, Caroline Garcia lagano protiv Suarez Navarro

10. 05. 2018 - 17:16
0
Shares

Karolina Pliskova je u sjajnoj formi, a šesta teniserka svijeta i šesta nositeljica turnira to je potvrdila i danas. Pliskova nije bila favorit protiv prve teniserke svijeta Simone Halep, ali kao da su uloge zamijenjene, pa je Pliskova bila ta koje se sve pitalo na terenu i sve je zavisilo od toga da li će ona pogriješiti ili napraviti winner.

14/18 je na prvi servis imala Pliskova u prvom setu, dok je na drugi servirala nevjerovatnih 3/4, pa se sa pravom možemo pitati šta joj se desilo kada je sa ovakvom statistikom jednom uspjela da izgubi svoj servis. No kada pogledamo kada je došlo do breaka, sve nam je jasno. Halep je bolje krenula u meč i povela je sa 2:0, a nakon toga je bila totalno ispod nivoa prve teniserke svijeta i doslovno je pometena sa terena. Pliskova je došla do dva naredna gema, da bi Halep uzela peti sa kojim je povela 3:2, ali onda nova serija Pliskova koja dolazi do 3:5. Imala je Pliskova odmah u narednom gemu dvije break/set lopte, ali ipak je morala servirati za set u desetom gemu. 
 


Drugi set donosi svega pet poena za Halep u četiri servis gema Pliskova i sa dva breaka šesta nositeljica turnira dolazi do 2:0 u setovima. Pliskova čeka bolju iz duela Kasatkine i Kvitove, a ako za protivnicu dobije kolegicu iz reprezentacije-Kvitovu, onda bi mogli gledati vrhunski meč jer su obe u sjajnoj formi za šljaci i serviraju fenomenalno. U drugom meču danas Caroline Garcia je veoma lagano pobijedila Carlu Suarez Navarro i to po setovima sa 6:2, 6:3, pa je sasvim zasluženo prošla dalje jer je bila mnogo bolja danas na užarenoj šljaci u Madridu.

Učitaj još novosti