14. 04. 2018 - 20:52
Messijevih idealnih jedanaest: S ovom ekipom želi vratiti...
907
Shares
Messijevih idealnih jedanaest: S ovom ekipom želi vratiti Barcu na krov Evrope

OČEKUJU SE TRI VELIKA POJAČANJA

Messijevih idealnih jedanaest: S ovom ekipom želi vratiti Barcu na krov Evrope

Sport.ba/Germanijak
14. 04. 2018 - 20:52
0
Shares

Lionel Messi i ove sezone vjerovatno će osvojiti naslov prvaka Španije, ali njegova velika želja jest osvojiti još jednu Ligu prvaka. Kiksevi u posljednjih nekoliko sezona dali su mu do znanja da ova ekipa baš i kvalitetu za uspjeh u turnirskom sistemu igre i od uprave želi samo karakterne igrače. Nekoliko igrača svjetske klase trebalo bi pristići u Kataloniju, a nekoliko će otići, no već sad naziru se okviri udarne momčadi koja bi trebala vratiti ušati trofej u tribine Blaugrane.

Nekoliko igrača koji će otići su bili u gotovo svim Valverdeovim planovima, ali odlučili su kako će napustiti Barcu po završetku tekuće sezone, riječ je o Andresu Iniesti i Samuelu Umititju, čini se kako su obojica odlučili kako će iduće sezone promijeniti sredinu pa je prioritet treneru pronaći nijihove zamijene.

Pozicija desnog beka je vrlo problematična jer po odlasku Danija Alvesa na njoj nisu uspjeli pronaći jednako kvalitetnog igrača, Nelson Semedo nije zadovoljio struku, a Sergi Roberto je sve lošiji kako sezona odmiče i ne nudi potrebnu sigurnost zadnjoj liniji Barcelone.

kimmich-ostaje-u-bayernu

Stoga će krenuti od redizajna odbrane, sigurno će doći jedan središnji branič, a mogla bi i dvojica. Clement Lenglet iz Seville je, čini se, u prednosti, no još je nekoliko imena u kombinaciji. Jedno od njih je mlađahni Matthijs de Ligt koji je već dugo u bilježnicama Barcinh skauta također bi iduće sezone mogao zaigrati u crveno-plavom. Poziciju desnog beka trebali bi pokriti talentirani španjolski reprezentativac Alvaro Odriozola iz Real Sociedada ili Bayernov Joshua Kimmich.

Napad bi trebao proživjeti najmanje promjena, prioritet je Antoine Griezmann koji bi s Messijem i Luisom Suarezom trebao ponovo oformiti pakleni trozubac koji je otupio odlazak Neymara u PSG.

U veznoj liniji prioritet jest zadržati Ivana Rakitića koji ima ponude mnogih premierligaških klubova. Dođu li svi ti najavljeni igrači, Barca će iduće sezone pokušati osvojiti Ligu prvaka u ovoj postavi: Ter Stegen – Kimmich, Pique, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitić, Coutinho – Messi, Suarez Griezmann.

15237133784369

Učitaj još novosti