17. 03. 2018 - 08:53
IPAK NIŠTA OD KANEA U Madrid stiže drugi bombarder, sve je...
907
Shares
IPAK NIŠTA OD KANEA U Madrid stiže drugi bombarder, sve je dogovoreno!

ŠPANSKI MEDIJI OTKRILI

IPAK NIŠTA OD KANEA U Madrid stiže drugi bombarder, sve je dogovoreno!

17. 03. 2018 - 08:53
0
Shares

Gotovo je sigurno da će Real ovog ljeta dovesti napadača. Svjetski mediji najčešće u kontekst dolaska u Madrid dovodi Harryja Kanea, ali izgleda da se 'Kraljevski klub' okrenuo Robertu Lewandowskom. Štaviše, njemački Sky nedavno je javnio kako je Real već počeo pregovore s poljskim napadačem. 

Glavni direktor madridskog kluba, Jose Angel Sanchez, navodno je već boravio u Munchenu gdje je razgovarao s Lewandowskim oko njegovog dolaska u Madrid. I sada prava bomba - samo dva sastanka novog Lewinog agenta, Pinija Zahavija, i Josea Angela Sancheza, inače desne ruke Realovog predsjednika Florentina Pereza, bila su dovoljna za postizanje dogovora.

Jedan od najubojitijih napadača svijeta, koji je u nepune četiri sezone u Bayernu postigao 142 gola, sve je dogovorio s Kraljevima i na ljeto će preći na "Santiago Bernabeu", tvrde jutros brojni španski mediji. Otkrivaju i da će poljski napadač s Realom potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produželja za treću sezonu.

Izgleda da je preostalo još samo da se sklopi dogovor s Bayernom, jer prvi strijelac Bundeslige ima ugovor do 2021. Ipak, nije tajna da je sjajni gogeter zasićen Njemačkom, a u Munchenu ne žele nezadovoljne igrače. Sigurno je da će Bavarci dobiti visoku odštetu za igrača kojeg su iz Dortmunda doveli besplatno, te će to biti još jedan sjajan posao Salihamidžića i kompanije.

To ujedno znači da od dolaska Harry Kanea najvjerovatnije nema ništa, jer Tottenhamov predsjednik Daniel Levy kategorički ga odbija prodati. Očekuje se da Poljak u Madridu zamijeni ove sezone prilično neefikasnog Karima Benzemu, koji je na izlaznim vratima kluba...

Učitaj još novosti