14. 03. 2018 - 18:16
Centar Cibone proglašen najkorisnijem košarkašem ABA lige
907
Shares
Centar Cibone proglašen najkorisnijem košarkašem ABA lige

LUKA ŽORIĆ

Centar Cibone proglašen najkorisnijem košarkašem ABA lige

14. 03. 2018 - 18:16
0
Shares

Centar Cibone i hrvatske košarkaške reprezentacije Luka Žorić osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača osnovnog dijela sezone u ABA ligi, objavljeno je u srijedu na službenom internetskom portalu regionalnog košarkaškog natjecanja.

Zadraninu Žoriću ovo je drugi MVP naslov, nakon što je prvi osvojio prije sedam godina u dresu Zagreba, a 33-godišnji krilni-centar je ove sezone u ABA ligi odigrao 21 od 22 utakmice osnovnog dijela ligaškog natjecanja te ostvario prosječnu valorizaciju od 23,24 boda, zahvaljujući tome što je po utakmici ubacivao 19,7 koševa, imao 7 skokova, 1,6 asisistencija i 1,1 blokadu.

Za košarkaša kojeg se uoči početka prošle sezone Cedevita odrekla (navodno je to bila odluka tadašnjeg trenera Veljka Mršića) te nakon toga u jesen nije dobio poziv u hrvatsku reprezentaciju za prve dvije utakmice kvalifikacija (Holandija i Italija) - nije loše. Bivši hrvatski selektor Ivica Skelin tada je to opravdao riječima 'kako su odlučili kako neće zvati starije igrače' da bi Žorić za sljedeće dvije akcije - ipak dobio pozivnicu. 

Žorić je postao drugi košarkaš u historiji ABA lige koji je po drugi put osvojio naslov najkorisnijeg igrača. Prvi kojemu je to uspjelo bio je današnji trener Mege Bemax Dejan Milojević, koji je tri godine zaredom osvajao ovaj trofej (od 2003/04. do 2005/06.), jednom u dresu Budućnosti, a dvaput kao igrač Partizana. Žorić je prvu nagradu za najkorisnijeg igrača osvojio u sezoni 2010/11. igrajući za KK Zagreb.

Učitaj još novosti