11. 03. 2018 - 19:02
Oporavljeni Novak Đoković u pohodu na šestu titulu u Indian Wellsu
907
Shares
Oporavljeni Novak Đoković u pohodu na šestu titulu u Indian Wellsu

INDIAN WELLS

Oporavljeni Novak Đoković u pohodu na šestu titulu u Indian Wellsu

11. 03. 2018 - 19:02
0
Shares

Veliko je pitanje koliko ustvari može Novak Djoković uraditi u kalifornijskoj pustinji. Samo četiri meča igrao je popularni Nole još od 12. Jula. Bolovi u laktu jednostavno nisu mu dopustili da bude drugačije, sad je izgleda to sve iza Djokovića koji je izjavio da rezultat nije u prvom planu, i da samo želi da odigra meč/eve bez bolova.

Novakov protivnik je Taro Daniel koji se nalazi na 109. mjestu ATP liste. Prioritet za Novaka je da povrati samopouzdanje pa je rekao: 

"To je veoma bitno, kako bih mogao da povratim svoj ritam. Nisam imao priliku da igram mnogo mečeva u prethodnom periodu. Samo četiri u posljednjih osam mjeseci, pa bih volio samo da zaigram bez ikakvog bola. Naravno, kao profesionalni sportista ne možeš očekivati da te ništa ne boli, ali već dvije godine se mučim sa istim problemom i nadam se da je tome došao kraj."

Novak Djoković trebao je dosta duže pauzirati, ali nakon uspješnih treninga pod punim intenzitetom, razgovora sa doktorom odlučeno je da zaigra prije sezone na šljaci i to u Indian Wellsu.

"Pored grand slamova, ovo su najveći turniri koje imamo na Touru. Ovdje sam imao mnogo uspjeha u prošlosti, ali sada nisam u istoj situaciji. Ne samo zbog rankinga, već i zbog toga što nemam mečeve u nogama. Ciljevi su drugačiji, želim samo da što zdraviji otvorim turnir, pa da pođem odatle. Naravno, kad jednom kročiš na teren, cilj je samo pobjeda. Drago mi je da sam uspio da se oporavim u kratkom roku poslije operacije i želim da izvučem maksimum iz sebe u ovom trenutku. Ujedno i da uživam na terenu", zaključio je Novak Djoković.



 

Učitaj još novosti