01. 03. 2018 - 19:00
Eh, da su svi ovakvi: On je fudbalska zvijezda koja hrani...
907
Shares
Eh, da su svi ovakvi: On je fudbalska zvijezda koja hrani beskućnike, udomljuje pse i brine o bolesnima...

DRIES MERTENS

Eh, da su svi ovakvi: On je fudbalska zvijezda koja hrani beskućnike, udomljuje pse i brine o bolesnima...

01. 03. 2018 - 19:00
0
Shares

Dries Mertens velika je zvijer na terenu. Napolijev bombarder ove sezone u 37 utakmica ima 20 zabijenih golova i 12 asistencija i jedan je od najboljih igrača u Serie A.

Zahvaljujući njemu klub s juga Italije trenutno čuva prvo mjesto u prvenstvu ispred branitelja Juventusa i Dries je njihov ubojiti adut.

Belgijski as ne oduševljava samo na terenu. On je prava faca i van njega. Ovih je dana u talijanskim medijima procurila priča kako je Dries u decembru beskućnicima u Napulju dijelio pizze.

Skroz zamaskiran u zimsku odjeću te velike sunčane naočale pomagao je potrebitima u hladnoj zimskoj noći. 

"Hajmo se naći, kupit ćemo pizze i odnijeti ih gladnima koji žive na ulici. Prehladno je", transkript je razgovora Driesa s prijateljima odmah nakon što je stigao s leta iz Torina. 

Vozao se gradom oko sat vremena i tražio beskućnike kako bi ih nahranio. Nije htio da ga prepoznaju, međutim, nije uspio u toj namjeri. 

Ta je izvanredna gesta samo vratila film unazad. Dries na svom Instagram profilu dijeli situacije iz 'običnog' života. Iako je velika zvijezda, to mu ne predstavlja problem otići u bolnicu posjetiti one najranjivije - djecu.

Nedavno je dječici oboljeloj od raka donirao dresove i razne poklone, prenosi 24sata.hr. Djevojčici Aurori koju je posjetio u Pausilipon bolnici koju i inače često posjećuje on je životni uzor.

"Želim se udati za njega", od sreće je klicala Aurora nakon što je po ko zna koji put Dries pokucao na vrata njene sobe s poklonima.

Zajedno sa zaručnicom Katrin brine se i o napuštenim psima. Na ulicama Napulja pronašli su dva psa i uzeli ih pod svoju brigu. Pomažu lokalnom skloništu za nezbrinute životinje koliko god mogu...

 

Učitaj još novosti