24. 02. 2018 - 10:49
SELI U REDOVE PONAJVEĆEG EVROPSKOG KLUBA Sjajni Srbijanac...
907
Shares
SELI U REDOVE PONAJVEĆEG EVROPSKOG KLUBA Sjajni Srbijanac uskoro dobija 'nemoralnu' ponudu koju je nemoguće odbiti

MARCA

SELI U REDOVE PONAJVEĆEG EVROPSKOG KLUBA Sjajni Srbijanac uskoro dobija 'nemoralnu' ponudu koju je nemoguće odbiti

24. 02. 2018 - 10:49
0
Shares

Sergej Milinković-Savić igra u životnoj formi. Sjajni veznjak koji je tek nedavno debitovao za Srbiju koštao je posla tvrdoglavog Slavoljuba Muslina. Juventus, Bayern, Chelsea i United samo su neki od velikana koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima. Spominjala se i Barcelona, a nedavno je "Corriere dello Sport" objavio priču da PSG za njega nudi 170 miliona eura. Mnogi su pomislili da je riječ o šali, ali momak zaista briljira u Seriji A. Ipak, Parižani će ga teško priuštiti zbog finansijskog fair-playa.

"Koliko on vrijedi? Baš me briga, nije na prodaju", rekao je Lotito za italijanski list "Corriere dello Sport". "On je poput mene, imamo isti karakter, duh žrtvovanja, hrabrost. Kada ga je otac ubijedio da ode u Fiorentinu, iako je već imao dogovor s nama, Sergej je otišao tamo i objasnio da želi samo u Lazio. To za mene sve govori", dodao je prvi čovjek Lazija.

Reprezentativac Srbije je u vrhunskoj formi i očekuje se da na ljeto bude jedan od najtraženijih igrača. Španska "Marca" danas je objavila ekskluzivu - Srbijanca u svojim redovima želi veliki Real Madrid. Prema njihovim tvrdnjama, Florentino Perez neće žaliti novca da ga dovede na "Santiago Bernabeu". Sigurno je da će ponuda biti veća od 100 miliona eura, što u Laziju neće moći odbiti. 

Tako bi već od ljeta mogli gledati sjajnog veznjaka u redovima dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope. Dotad će Milinković-Savić nositi dres Lazija, za kojeg je ove sezone odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, te postigao devet pogodaka uz šest asistencija.

Učitaj još novosti