24. 02. 2018 - 12:13
Gotovo je: El Nino od ponedjeljka u novoj sredini, poznata i...
907
Shares
Gotovo je: El Nino od ponedjeljka u novoj sredini, poznata i astronomska visina plate

ODLAZI U KINU

Gotovo je: El Nino od ponedjeljka u novoj sredini, poznata i astronomska visina plate

24. 02. 2018 - 12:13
0
Shares

Španski napadač Fernando Torres trebao bi već u ponedjeljak napustiti redove Atletico Madrida i zaputiti se put Azije. 33-godišnjak ima sjajnu ponudu iz Kine, koju je nemoguće odbiti, tvrdi AS.

Torres se već dugo vremena povezuje s odlaskom iz Madrida, a sada je sasvim izvjesno da će mu ovo biti posljednja sezona među Jorgandžijama. Upravo u redovima Atletica je i izgradio fudbalsko ime, prije nego je nastupao za Chelsea i Liverpool.

Dalian Yifang mu je ponudio čak 15 miliona eura godišnje, a uskoro bi mu se mogao pridružiti i saigrač iz Atletica, Yannick Carrasco, koji bi također na meti pomenutog kluba. Vrijedi naglasiti da Torres ima ugovor s Jorgandžijama do kraja ove sezone, ali su u Madridu odlučili pomoći legendi tako što bi ga besplatno pustili u Kinu. Još prošlog ljeta se ovaj napadač povezivoa s Beijing Renheom, ali se odlučio na ostanak.

Ipak, sada su tu Diego Costa, Gameiro i Griezmann, pa je jasno da će igrač koji je ove sezone ukupno odigrao 28 utakmica i postigao pet golova uz dvije asistencije sve manje dobivati priliku za igru. Oproštaj bi mu mogao biti već sutra u Andaluziji, kada drugoplasirani Atletico gostuje Sevilli.

Učitaj još novosti