22. 02. 2018 - 22:58
Kolašinac pogodio u iznenađujućem porazu Arsenala, favoriti...
907
Shares
Kolašinac pogodio u iznenađujućem porazu Arsenala, favoriti prošli dalje

LIGA EVROPE

Kolašinac pogodio u iznenađujućem porazu Arsenala, favoriti prošli dalje

22. 02. 2018 - 22:58
0
Shares

Ostersunds, najveća senzacija ove sezone Evropske lige, slavio je 2:1 na gostovanju kod Arsenala. Međutim, Šveđanima taj rezultat nije bio dovoljan jer su u prvoj utakmici pred svojim navijačima izgubili 0:3.

Ostersund je poveo u 22. minuti preko Hosama Aiesha, a samo minutu kasnije je nakon majstorskog driblinga i snažnog udarca prednost gostiju povećao Ken Sema. 

Šveđani su imali još dva udarca u okvir gola u prvih 45 minuta, a Arsenal je u tom periodu igre samo jednom zaprijetio. Ipak, već nakon dvije minute drugog dijela rezultat je smanjio Sead Kolašinac i riješio sve dvojbe oko prolaska.

Borussia Dortmund, koja je u prvoj utakmici pobijedila Atalantu s 3:2, u uzvratu se spasila u 83. minuti sretnim pogotkom Schmelzera. Talijani su vodili od 11. minute kada je zabio Toloi.

Salzburg je s 2:1 slavio protiv Sociedada i prošao dalje s ukupnih 4:3, a Milan je golom Borinija pobijedio Ludogorec, protiv kojeg je u Bugarskoj slavio 3:0. Pašalić je sa Spartakom slavio u Bilbau s 2:1, ali im je to bilo nedovoljno zbog 1:3 poraza iz prve utakmice.

Rezultati:

Milan - Ludogorets 1:0 (prošao Milan)
Arsenal - Ostersunds 1:2 (prošao Arsenal)
Atalanta - Dortmund 1:1 (prošao Dortmund)
Bilbao - Spartak 1:2 (prošao Bilbao)
Braga - Marseille 1:0 (prošao Marseille)
Salzburg - Sociedad 2:1 (prošao Salzburg)

Učitaj još novosti