22. 02. 2018 - 14:39
C. Ronaldo i Ricardinho su klonovi!
907
Shares
C. Ronaldo i Ricardinho su klonovi!

PORTUGAL BEZ PREMCA U EVROPI

C. Ronaldo i Ricardinho su klonovi!

Germanijak
22. 02. 2018 - 14:39
0
Shares

Reprezentacija Portugala u futsalu nedavno je osvojila svoj prvi europski naslov u povijesti, svladavši u finalu apsolutne vladare europskog futsala Španjolce koji su na 10 prethodnih turnira osvojili sedam zlata. Portugal je do naslova stigao tako što je u predzadnjoj minuti regularnog dijela zabio za produžetke, a onda u zadnjoj minuti produžetaka iz deseterca pogodio za povijesni trijumf.

Portugal „na papiru“ nije imao najjaču reprezentaciju na prvenstvu, ali je imao najboljeg igrača – magičnog Ricardinha. Ovaj sjajni Portugalac predvodio je svoju reprezentaciju sa sedam pogodaka, načeo je Španjolce u finalu već u prvoj minuti, ali se u produžecima ozlijedio. No, Portugalu je naslov prvaka Europe ipak donio Burno Coelho pogotkom iz deseterca. Zvuči li vam poznato?

Vratimo se godinu i pol u natrag. Vrijeme radnje je 10. srpanj 2016., mjesto radnje Stade de France, Pariz. Igra se finale Europskog prvenstva u nogometu. Portugal koji lovi svoj prvi naslov prvaka Europe je autsajder protiv dvostrukog osvajača i domaćina Francuske. Najbolji igrač Portugala Cristiano Ronaldo ozlijedio se u ranoj fazi utakmice i Portugalci su morali do kraja igrati bez svojeg nositelja igre. U regularnom dijelu nije bilo pogodaka te je utakmica otišla u produžetke u kojima se ukazao neočekivani junak Eder i Portugalu donio prvi, povijesni naslov.

C. Ronaldo je, kao i Richardinho u nedavnom finalu Eura u futsalu, bio „dodatni igrač“ na terenu i svojom energijom uz aut liniju momčadi pomogao doći do trofeja. Mislite li da je prilično sličan tijek završnice Europskih prvenstava – autsajder Portugal u produžecima osvaja naslov bez ozlijeđenog najboljeg igrača i kapetana – dovoljan razlog da C. Ronalda i Richardinha nazovemo klonovima?

Pogledajte ove poveznice:

- Oba igrača rođena su 1985.
- Oba igrača osvojila su sve što se u klupskom nogometu osvojiti moglo (pregršt nacionalnih prvenstava, nacionalne kupove, Lige prvaka) i falio im je samo trofej s reprezentacijom.
- Obojica su najbolji strijelci europskih prvenstava svih vremena.
- Obojica su pet puta službeno proglašavani najboljim igračima svijeta.
- Oba igrača žive i igraju za klub iz istog grada i oba kluba su aktualni prvaci Europe u svojim sportovima. Inter Movistar u futsalu i Real Madrid, dakako, u nogometu.

Iako mnogi Richardinha zbog svoje fizionomije, ali i stila igre nazivaju „Messijem futsala“, poveznica između slavnog portugalskog nogometaša i futsalaša je, složit ćete se, zaista velika. Iako je Portugal kroz cijelu povijest bio prvi vrhu, ali nikada na vrhu europskog nogometa (i futsala), sada, bez ikakve dvojbe možemo reći kako je Portugal u ovom trenutku najjača europska nogometna nacija.

U ovom trenutku drže titulu najbolje reprezentacije Europe u nogometu i njegovoj dvoranskoj inačici futsalu. S tim uspjehom do sada su se mogli pohvaliti jedino Španjolci u razdoblju od 2008. do 2014. kada su paralelno držali titulu prvaka Europe u nogometu i futsalu. Sljedeću prigodu za uspjeh s reprezentacijom C. Ronaldo će imati na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, a Richardinho na Svjetskom prvenstvu u futsalu koje se igra u još uvijek nepoznatoj državi. Kada bi ovi velikani svojih sportova stigli do zlata i na Svjetskim prvenstvima, to bi ipak bilo, rekli bismo, malo previše…

Učitaj još novosti