21. 02. 2018 - 13:18
Džeko pred meč sa Shakhtarom: Ovaj duel neće biti odlučen...
907
Shares
Džeko pred meč sa Shakhtarom: Ovaj duel neće biti odlučen poslije prve utakmice

LIGA PRVAKA

Džeko pred meč sa Shakhtarom: Ovaj duel neće biti odlučen poslije prve utakmice

21. 02. 2018 - 13:18
0
Shares

Fudbaler Rome Edin Džeko ocijenio je da duel osmine finala Lige prvaka sa Shakhtarom neće biti odlučen poslije prve utakmice i da njegova ekipa ima šansu da ostvari dobar rezultat u najelitnijem evropskom takmičenju.

Fudbaleri Rome igraju večeras od 20.45 u Harkovu protiv Shakhtara prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

"Shakhtar je, uz Liverpool i Wigan, jedini tim koji je ove sezone pobijedio Manchester City, koji je u ovom trenutku najjača evropska ekipa. Mi ne smijemo ništa olako shvatati, moramo dati sve od sebe u obje utakmice. Ovaj duel neće biti riješen poslije 90 minuta, već poslije 180", rekao je Džeko, prenijeli su italijanski mediji.

Džeko je ocijenio da njegova ekipa može ove sezone ostvariti dobar rezultat u Ligi prvaka.

"Bili smo dobri u grupnoj fazi, niko nije mislio da možemo pobijediti Chelsea, ili izbaciti Atletico Madrid. Na to trebamo biti ponosni, na sve što smo do sada uradili u Evropi, ali tu se ne bi trebali zaustaviti. Ovo je šansa za svakog od nas, za igrače, stručni štab, navijače, da odemo što dalje u takmičenju i damo sve od sebe", naveo je on.

Shakhtar se vratio takmičenjima poslije zimske pauze, a Džeko smatra da njegova ekipa to može iskoristiti.

"Shakhtar je taktički veoma jak, ali je odigrao samo jednu utakmicu poslije zimske pauze. Mi se duže pripremamo za duel, ali moramo dati sve od sebe", dodao je bh. fudbaler.

Roma u duel ulazi poslije tri uzastopne pobjede u Seriji A poslije kojih je treća na tabeli. Shakhtar je u prvoj utakmici poslije pauze pobedio Chernomorets iz Odesse sa 5:0.

(Beta)

Učitaj još novosti