20. 02. 2018 - 22:44
Pukla petarda u Munchenu: Bavarci pregazili Bešiktaš
907
Shares
Pukla petarda u Munchenu: Bavarci pregazili Bešiktaš

LIGA PRVAKA

Pukla petarda u Munchenu: Bavarci pregazili Bešiktaš

20. 02. 2018 - 22:44
0
Shares

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka njemački gigant Bayern München demolirao je turski Bešiktaš sa 5:0.

U šestoj minuti vidjeli smo prvu ozbiljniju priliku na utakmici. Alaba je lijepo ubacio, a Müller tuče glavom pored vrata.

Tri minute kasnije opet su zaprijetili Bavarci. Najprije je, nakon odbijene lopte, udarac uputio Lewandowski, međutim njegov pokušaj je blokiran.

U istoj minuti iz daljine je tukao i Alaba, a dvije minute kasnije Kimmichov ubačaj pored gola šalje Vidal.

U 16. minuti šok za turski sastav! Domagoj Vida dobio je izravan crveni karton. 

Loptu je loše vratio Hutchinson, hrvatski defanzivac ju nije uspio prihvatiti te ju je oteo Robert Lewandowski koji je krenuo sam prema golu orlova. Vida ga ruši s leđa na rubu kaznenog prostora, a Hategan nije imo milosti - Vida je poslan u svlačionicu!

U 30. minuti najveća prilika dosadašnjeg tokom susreta za Bayern. Mats Hummels sjajno je skočio u kaznenom prostoru te je opasno tukao glavom, no Fabri refleksnom odbranom odbija loptu iznad svojih vrata. Zaista vrhunska odbrana španskog golmana na vratima crnih orlova.

U 43. minuti Bayern je kapitalizirao svoju nadmoć. Coman je lijepo prošao po lijevom boku te poslao prizemnu loptu u sredinu gdje ju loše zahvaća Alaba. Ipak, lopta se sretno odbija do Thomasa Müllera koji, kroz noge Fabrija nalazi put do mreže Beşiktaşa.

Drugi dio Bayern je otvorio odlučan da zapečati svoju pobjedu. 

Najprije je u 48. minuti Hummels ponovno neuspješno pokušao glavom, da bi u 50. minuti Lewandowski iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora pogodio okvir gola.

U 53. minuti inicijativa domaćeg sastava se isplatila. Neumorni poljski napadač ovaj je puta bio u ulozi asistenta, a Fabrija je preciznim udarcem matirao Coman.

Francuz je u strašnoj formi u Ligi prvaka, ovo mu je bio drugi gol u zadnje tri utakmice.

Nakon sat vremena igre Nijemci su mogli i do trećeg pogotka, ali lopta nakon prešetavanja po petercu Turaka nije uspjela pronaći put do mreže.

Šest minuta zatim Bayern je riješio pitanje pobjednika, a vjerojatno i sudionika četvrtfinala!

Kimmich je ubacio, Müller lijepo pogodio - šah-mat moćnih Bavaraca.

U sljedećih nekoliko napada domaći sastav mogao je i povećati svoju prednost, ali nije bilo dovoljno koncentracije u završnici.

Jedanaest minuta prije isteka regularnog dijela susreta Bayern je zabio novi pogodak. Hummels je tukao iz daleka, na odbijenu loptu je naletio ubojiti Lewandowski koji takve poklone ne propušta realizirati.

U 86. minuti u strijelce se mogao upisati i Martinez, ali Fabri lijepo brani pokušaj Španca.

Tačku na i današnjeg susreta stavio je Lewandowski koji je nakon lijepe akcije u mrežu pospremio precizno dodavanje Müllera.

Učitaj još novosti