20. 02. 2018 - 08:25
Huliganizam opet vlada Otokom: Spriječen žestok obračun...
907
Shares
Huliganizam opet vlada Otokom: Spriječen žestok obračun navijača, Aguera i Guardiolu očekuju drakonske kazne zbog divljanja

FA CUP

Huliganizam opet vlada Otokom: Spriječen žestok obračun navijača, Aguera i Guardiolu očekuju drakonske kazne zbog divljanja

20. 02. 2018 - 08:25
0
Shares

Manchester City je šokantno izbačen iz FA kupa. Guardiolinu momčad je s 1:0 pred svojim navijačima pobijedio Wigan, a osim poraza, neće se po dobrome pamtiti ni događaji koji su uslijedili nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Istina, problema je već bilo na kraju prvog poluvremena kada je Pep Guardiola ljutit zbog isključenja Delpha u tunelu stadiona pokušao se obračunati s domaćim trenerom Paulom Cookom, ali je na vrijeme u tome spriječen. 

U glavnoj je ulozi bio Sergio Agüero koji se sukobio je jednim od domaćih navijača. Navijači Wigana su veliku pobjedu svoje ekipe proslavili masovnim utrčavanjem na teren nakon utakmice, a jedan od njih se izdvojio iz mase i došao je do Agüera. Očigledno ga je isprovocirao jer je Argentinac ljutito reagirao i snažno ga je odgurnuo. Odmah ga je zadržao Wiganov branič Cheyenne Dunkley, iako je Agüero krenuo prema navijaču.

Između njih je stao još jedan navijač, a i neko od saigrača je uspio povući Agüera i zaustaviti ga da izazove još veći sukob. Na kraju je više ljudi razdvajalo 'usijano' dvojac koji se derao jedan na drugoga. Nisu se proslavili ni Cityjevi navijači koji su nakon posljednjeg zvižduka navijači Cityja bacali različite predmete na policiju. Također, tifozi Građana pokušali su utrčati u teren i sukobiti se s domaćim pristalicama. Srećom, ubrzo se oko njih stvorila policija, palo je nekoliko udaraca, a onda su gostujući navijači odnekud dovukli reklame i bacili ih na policiju.

Kazne će sigurno biti drastične. Wigan će biti teško kažnjen zbog utrčavanja gledatelja na teren, a za ponašanje kakvo je demonstrirao Agüero u engleskom nogometu se dobiva najmanje pet utakmica kazne. Također, vrlo je moguće da i Pep Guardiola zaradi suspenziju... U narednim danima očekuje se rasplet, City čeka finale Liga kupa s Arsenalom u nedjelju na "Wembelyju", a potom četiri dana kasnije ponovo derbi s Topnicima u prvenstvu na "Emiratesu".

Učitaj još novosti