17. 02. 2018 - 16:09
Federer o nestvarnom podvigu: Ovo je možda najveći uspjeh u...
907
Shares
Federer o nestvarnom podvigu: Ovo je možda najveći uspjeh u mojoj karijeri!

NAKON POVRATKA NA TRON

Federer o nestvarnom podvigu: Ovo je možda najveći uspjeh u mojoj karijeri!

17. 02. 2018 - 16:09
0
Shares

Švicarski teniser Roger Federer sinoć je izborio plasman u polufinale ATP turnira u Rotterdamu, što mu je donijelo prvo mjesto na ATP listi u 37. godini i vjerovatno najveći uspjeh u blistavoj karijeri.

Podsjećamo, Švicarac je rezultatom 2:1 u setovima savladao Haasea, čime se plasirao u polufinale ovog turnira, te se s obzirom na osvojeni broj bodova nakon pet i po godina vratio na prvo mjesto ATP liste. 

"Biti prvi igrač svijeta je ultimativni cilj svakog sportiste. Na početku budeš prvi jer igraš jako dobro, ali se onda još više moraš potruditi da nekome uzmeš prvo mjesto, iako ga zaslužuje kao i ti. S obzirom da teniseri koji su stariji moraju raditi dvostruko više, ovo mogu nazvati najvećim uspjehom u mojoj karijeri", kazao je nakon pobjede Fedex. 

"Kakvo je ovo nevjerovatno putovanje bilo za mene... Doći do prvog mjesta u 36., skoro 37. godini je ostvarenje sna", dodao je.

On je postao najstariji igrač i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koji je stigao do pozicije broj jedan, a prevazišao je Andrea Agassija koji je najbolji teniser svijeta bio s 33 godine.

"Biti broj 1 je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu... Sada sam malo stariji, pa je možda osjećaj i posebniji", rekao je on.

Švajcarac će u ponedeljak započeti 303. sedmicu na prvom mjestu ATP liste. Federer će u polufinalu turnira u Rotterdamu večeras igrati protiv Italijana Andreasa Seppija. Ukoliko prođe u finale protivnik će mu biti Grigor Dimitrov, kojem je Goffin danas predao meč.

Ukoliko se Federer na kraju plasira u finale, a onda i osvoji ATP turnir u Rotterdamu, to će mu biti 97. naslov u karijeri. 

Učitaj još novosti