17. 02. 2018 - 14:53
Biće to jedan od najvećih ljetnih transfera: Zvijezda pred...
907
Shares
Biće to jedan od najvećih ljetnih transfera: Zvijezda pred odlaskom iz Londona, cijena 65 miliona

BORUSSIA ŽELI OTKUPITI SJAJNOG NAPADAČA

Biće to jedan od najvećih ljetnih transfera: Zvijezda pred odlaskom iz Londona, cijena 65 miliona

17. 02. 2018 - 14:53
0
Shares

U zimskom transfer roku Chelsea nije bio toliko aktivan. U klub su stigli jedino Olivier Giroud iz Arsenala i Emerson Palmieri iz Rome dok je zadnjih dana prelaznog roka propao transfer Edina Džeke koji bi pretstavljao ogromnu konkurenciju Alvaru Morati. Klub je napustio Michy Batshuayi koji je posuđen Dortmundu koji će kako sada stvari stoje u potpunosti otkupiti njegov ugovor.

Prodajom Pierra-Emerick Aubameyanga u Arsenal u Borussiji iz Dortmunda zadovoljno trljaju ruke. Za njega su dobili čak 64 miliona eura, a sada su sav novac spreman dati za Michy Batshuaya koji trenutno nastupa za njih kao posuđen igrač Chelseaja. Tri utakmice, pet golova. To je učinak napadača Borussie iz Dortmunda, Michya Batshuayia, kojeg su Nijemci doveli kao zamjenu za Pierre-Emerick Aubameyanga na posudbu iz Chelseaja. Mnogi su bili skeptični kada je u bio u pitanju Belgijanac a mnogi su čak vjerovali da će u Bundesligi doživjeti potpuni fijasko.

Ipak, pogriješili su. Batshuayi je odmah impresionirao navijače Borussie iz Dortmunda koji, naravno, sada žele da Milioneri u potpunosti otkupi njegov ugovor iz Engleske. Bild izvještava da u klubu ozbiljno razmišljaju o ovoj opciji i čak su spremni potrošiti sav prihod koji su dobili od prodaje Aubameyanga, koja je iznosila 64 miliona eura. Batshuayi je prošle godine potpisao ugovor s Chelseajom do 2021. godine, ali vlasnik kluba Roman Abramovich za sada ne razmišlja o njegovoj prodaji jer ne želi da se ponovi “slučaj Lukaku” koji je praktični otjeran sa "Stamford Bridgea".

Učitaj još novosti