16. 02. 2018 - 20:19
Cavaliersi od naredne sezone najskuplja ekipa svih vremena
907
Shares
Cavaliersi od naredne sezone najskuplja ekipa svih vremena

ESPN

Cavaliersi od naredne sezone najskuplja ekipa svih vremena

16. 02. 2018 - 20:19
0
Shares

Cleveland izgleda puno bolje od kada su napravili sve silne tradeove posljednjeg dana prijelaznog roka. Cavaliersi napokon izgledaju kao ekipa koja ima kredibilitet da ponovo napadne Golden State u borbi za NBA naslov, a još je važnije da bi mladi igrači koji su došli u Cleveland mogli natjerati i LeBrona Jamesa da i dalje ostane u svojem klubu. No, ako se to dogodi, onda će Cleveland sljedeće godine imati najskuplju ekipu svih vremena i prijeći će granicu od 300 miliona dolara u plaćama.

Ako LeBron odluči 'pokupiti' svoju opciju za sljedeću godinu od 35,6 miliona dolara, a Rodney Hood, jedini igrač na rosteru kojem ovog ljeta istječe ugovor, potpiše novi vrijedan 12 miliona dolara, koliko je ESPN procijenio da bi igrač njegovog kalibra mogao dobiti, Cleveland će na plaće potrošiti 158,9 miliona dolara, prenosi Germanijak. U tu je računicu uključen i ugovor rookieju kojeg će 'uzeti' Brooklynovim pickom te tri veteranska ugovora kojim će popuniti roster.

No, to nisu svi troškovi koje će Cleveland u tom trenutku imati. Kako je riječ o klubu koji je više godina prekoračio salary cap, tako Cavsi zbog toga plaćaju dodatne penale te će na ime poreza na luksuz u ovom scenariju sljedeće godine platiti 149.2 miliona dolara. To sve dovodi do ukupnog iznosa od 308,1 milion dolara koje će Cleveland morati izdvojiti za svoje igrače. No, niti je to problem ako imaš LeBrona…

Učitaj još novosti