17. 02. 2018 - 08:39
SRBIN MVP ALL-STAR Uništio Ameriku dalekometnom paljbom, pucao...
907
Shares
SRBIN MVP ALL-STAR Uništio Ameriku dalekometnom paljbom, pucao je i iz Beograda

BOGDAN BOGDANOVIĆ ODLIČAN

SRBIN MVP ALL-STAR Uništio Ameriku dalekometnom paljbom, pucao je i iz Beograda

17. 02. 2018 - 08:39
0
Shares

Sjajni Bogdan Bogdanović bio je najbolji igrač prve predstave na All-Star vikendu, utakmice "Zvijezda u usponu", na kojoj je ekpa Svijeta deklasirala Ameriku sa 155:124.

25-godišnji rookie Sacramenta u igri je proveo 22 minuta i za to vrijeme je postigao 26 poena (9/16 iz igre, 7/13 za tri) i upisao četiri skoka, šest asistencija i jednu ukradenu loptu.

Bivši košarkaš Partizana je imao nestvarno šutersko veče. Pogodio je čak sedam trojki iz 13 pokušaja, a nekoliko šuteva ubacio je s preko devet metara.

"Svakoj utakmici prilazim na isti način. Trudim se da se takmičim, pokušavam da budem najbolja verzija sebe tog dana, to se desilo i večeras. Nikad ne znate šta će se dogoditi", rekao je Bogdanović nakon susreta.

Zanimljivo, to je bio treći trijumf ostatka svijeta u odnosu na rivale iz SAD-a u prethodne četiri godine.

U "Staples Centru" vidjeli smo odličan basket, vrhunske poteze, te smo zaista mogli uživati u ranim jutarnjim subotnjim satima.

Za Svijet su igrali Dario Šarić, Bogdan Bogdanović, Joel Embiid, Ben Simmons, Buddy Hield, Dillon Brooks, Lauri Markkanen, Jamal Murray, Frank Ntilikina i Domantas Sabonis.

Ameriku su predstavljali Malcolm Brogdon, Jaylen Brown, Jayson Tatum, John Collins, Kris Dunn, Donovan Mitchell, Dennis Smith Jr, Lonzo Ball, Brandon Ingram i Kyle Kuzma. 
 
Bitno je naglasiti da je najefikasniji igrač ekipe Svijeta bio Hield s Bahama, inače Bogdanovićev saigrač iz Sacramenta s 29 koševa, a pratio ih je Kanađanin Murray iz Denvera s 21 košem.

Hrvat Dario Šarić ubacio je 18 koševa uz jako dobar šut iz igre 7/11 i za tricu, 4/7. Dodao je pet asistencija i tri skoka. 
 
U američkoj selekciji najbolji je bio Bostonov Brown s 35 poena, Kuzma iz Lakersa ubacio 20, a Tatum dodao 15.


 
Ali, sve ih je zasjenio MVP iz Srbije, kojem je nagradu uručio Chris Webber, petrostruki All-Star i legenda Bogdanovićevog kluba Sacramenta.

 

Učitaj još novosti