16. 02. 2018 - 16:17
Finci razbili Norvežane, Stahlberg presudio Njemačkoj
907
Shares
Finci razbili Norvežane, Stahlberg presudio Njemačkoj

HOKEJ

Finci razbili Norvežane, Stahlberg presudio Njemačkoj

16. 02. 2018 - 16:17
0
Shares

U mečevima drugog kola Grupe C na Olimpijskom turniru u Pjongčangu u subotu popodne po srednjeevropskom vremenu pobjede su ostvarile reprezentacije Finske, koja je bila bolja od Norveške, i Švedske, koja je savladala Njemačku.

Finci su od svojih zapadnih komšija bili bolji rezultatom 5:1, iako je selekcija iz zemlje fjordova povela u 17. minuti. Međutim, u nastavku je Finska bila superioran rival i zasluženo stigla do slavlja.

Švedskoj je samo jedan gol bio dovoljan za bodove protiv Njemačke – postigao ga je Viktor Stahlberg već u drugoj minuti prve trećine.

Iako su Nijemci imali više šuteva na gol u preostalom dijelu meča, Šveđani su zadržali 1:0 i ostali na maksimalnom učinku poslije dvije utakmice.

Nakon pobeda Šveđani i Finci dijele prvo mjesto Grupe C, iako su Finci na čelu zbog bolje gol-razlike.

U posljednjem kolu grupne faze sastaće se upravo te dvije selekcije, a na led će u međusobnom duelu izaći i i reprezentacije Njemačke i Norveške.

Format takmičenja na Olimpijskim igrama u Pjongčangu pomalo je nesvakidašnji – dva prvoplasirana tima iz svake grupe prolaze direktno u četvrtinu finala, dok treći i četvrti ne završavaju takmičenje već nastupaju u doigravanju za četvrtfinale.

Učitaj još novosti