08. 05. 2024 - 13:42
DIREKTOR MERCEDESA TVRDI: Nisam odustao od Verstappena
907
Shares
DIREKTOR MERCEDESA TVRDI: Nisam odustao od Verstappena

DIREKTOR MERCEDESA TVRDI: Nisam odustao od Verstappena

08. 05. 2024 - 13:42
0
Shares

Direktor Mercedesa Toto Wolff nije odbacio mogućnost pregovora sa trostrukim svjetskim šampionom Formule 1 Maxom Verstappenom iz Red Bulla o njegovom transferu.Mercedes je trenutno u potrazi za nasljednikom Lewisa Hamiltona koji na kraju sezone prelazi u Ferrari, a Verstappen se nameće kao logično rješenje.

Toto Wolff je nakon trke u Miamiju u razgovoru sa medijima otkrio da nije tačno da je u ponedjeljak imao zakazan razgovor sa Verstappenom, ali je ujedno rekao da nije isključeno da do njega dođe u bliskoj budućnosti.

“Uvijek ima mnogo sastanaka. Ne mogu zaista da pričam o drugom vozaču (u Mercedesu). Razgovarali smo o mogućnostima. Želim da budem pošten prema ovim momcima i da ne napravimo da izgleda kao da igramo šah sa tim ljudima, pošto mi to ne radimo. Želimo da imamo dovoljno vremena, da vidimo šta Max misli i u isto vrijeme, da pratimo ostale vozače. Carlos (Sainz) je ponovo bio dobar i u ovom trenutku smo posmatrači”, rekao je Wolff.

Verstappen ima ugovor sa Red Bulolm do kraja 2028. godine, što stvara drugačije uslove za pregovore.

“Ranije sam već rekao, da sam na njegovom mjestu, ne bih otišao najmanje do kraja 2025. Ali on je vodeći vozač, trenutno je najbolji i zbog toga on mora da donese te odluke. Možda i neće biti donošenja odluka, možda će sve ostati isto, ali i to je smjernica za nas”, poručio je Austrijanac.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti