15. 02. 2018 - 15:48
Rastao je bez hrane, eksplozije su odjekivale: "Mama, da li će...
907
Shares
Rastao je bez hrane, eksplozije su odjekivale:

POLJACI OBJAVILI PRIČU O NAŠEM MIRZI TELETOVIĆU

Rastao je bez hrane, eksplozije su odjekivale: "Mama, da li će iko ostati živ"

15. 02. 2018 - 15:48
0
Shares

Poljski portal specijalizovan za košarku gwiazdybasketu.pl objavio je zaista opširnu priču o našem kapitenu Mirzi Teletoviću.

Ona počinje iz Muzeja ratnog djetinjstva u Sarajevu uz podsjećanje da je i Mirza dijete rata u BiH, a danas velika zvijezda i jedan od najpopularnijih ljudi u svojoj domovini.  

Podsjećamo, Teletović se još uvijek oporavlja od plućne embolije, koja mu je i ranije zadavala velike probleme. Trenutno je pod strogim nadzorom ljekara, a ujedno i uživa s četvero djece u tišini američkog doma. Često pogleda i neki akcioni film.

U tekstu su spomenuti Bojan Bogdanović i Zoran Planinić – mladići koji su rođeni u istoj bolnici kao i Mirza, ali koji nikad nisu dijelili reprezentativnu svlačionicu s Teletovićem.

"Teletović je na svojoj koži osjetio rat. Jedne noći upitao je majku da li će iko ostati živ, jer su tih dana do njih dolazile informacije o pogibijama znanih. Čuo je odjeke eksplozija, a bilo je i dana bez hrane. On tad nije maštao o košarci, već o sretnijem djetinjstvu. Kasnije je njegov rođak pronalazio neeksplodirane bombe pored ulice", navedeno je, između ostalog, u tekstu.

Mi našem heroju želimo brz oporavak i da ga ponovo gledamo kako rešeta mrežice na NBA parketima.

Učitaj još novosti